Inkább 2018-at másoljuk! • SportTV

Inkább 2018-at másoljuk!

2024. 06. 30. 11:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Egymást követő harmadik alkalommal játszik vb-döntőt az aktuális magyar junior kézilabda-válogatott. Az előző kettőt Norvégiával vívta – egy győzelem, egy vereség mérleggel. Most Franciaország az ellenfél – jó volna a hat évvel ezelőtti példát másolni!

Magyar győzelmi örüm az eődöntő után. Jó volna, ha hasonló kép készülhetne a finálét követően is! (Fotó: mksz.hu)

1977 óta rendeznek junior vb-ket a lányoknak, 2005-ig két évente, akkor egy három esztendős kihagyás 2008-tól szinte kétévenként tartják meg. Első ízben 1999-ben került a mi csapatunk a négy közé, akkor 4. lett. Két évre rá Magyarországon és  2003-ban Macedóniában mindkétszer döntőzött a magyar együttes, mindkétszer vesztett az oroszok ellen. 2005-ben újabb negyedik hely. Már a „páros éves” érában, 2012-ben következett az első bronz  Csehországban, s azután következett a jelenlegi három döntős sorozat. 2018-ban Debrecenben 29–22-es siker Debrecenban, a 2020-as tiornát – mint annyi minden mást – „elvitte” a Covid, majd tavalyelőttg Szlovéniában az addig minden korosztályos világversenyen minden meccsét megnyerő Kiss Szilárd-csapat az utolsó elvesztette Celjében a norvégoktól.
Most jó volna visszatérni a győztes útra, Szilágy Zoltán együttese az eddig szintén százszázalékos franciákkal csatázik az aranyért a Borisz Trajkovszki Sportközpontban. Ez azon kevés nagy torna egyike, amit még sosem nyert el Franciaország aktuális csapata – reméljük, ez még legalább két esztendeig így marad…

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Észak-Macedónia. Helyosztók. Sport2 9:45  Izland–Svájc a 7. helyért (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport2 12:00 Svédország–Portugália az 5. helyért (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport2 14:00  Hollandia–Dánia a 3. helyért (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt); Sport2 17:15  MAGYARORSZÁG–Franciaország döntő  (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Deli Rita és Kopornyik Zsolt)