Klicsko nézettségben is nagyot ütött • SportTV

Klicsko nézettségben is nagyot ütött

2012. 11. 12. 15:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Vladimir Klicskónak nem sikerült ugyan kiütnie Mariusz Wachot, de 12 meneten át nagy fölényben, folyamatosan őrölte fel az ellenfelét. A hosszúra nyúló, izgalmas ütközet kiváló nézettséget hozott a Sport1-nek.

12 menetre tervezték, 12 is lett belőle. A szakértők sem ezt várták, de a Sport TV facebook-oldalán leadott nézői szavazatok alapján is rendkívül nagy meglepetésnek tekinthető, hogy Mariusz Wach hősiesen állta az ütéseket. Végül azonban beigazolódott a papírforma, Vladimir Klicsko (ugyan csak pontozással, de) megvédte az IBF, a WBA, a WBO és az IBO szervezet koronáját.
A Sport TV idén immár negyedik alkalommal közvetített Klicsko-gálát, így a remek nézettség is borítékolható volt. Az AGB Nielsen adatai alapján a szombat esti gálára közel 500 ezren voltak kíváncsiak a Sport1-en. A sportcsatorna a főmérkőzéssel a teljes lakosság tekintetében közel 10 százalékos nézettségi arányt ért el, amivel a két nagy kereskedelmi csatorna mögött az előkelő harmadik helyet szerezte meg, fölényesen maga mögé utasítva versenytársait. Az adatok alapján, aki a két óriás mérkőzése alatt a Sport1-re kapcsolt, majdnem 75 %-ban ott is maradt végig, hogy megnézze, Klicsko padlóra küldi-e Mariusz Wachot.

A Sport1 az idei év még hátralévő mérkőzései közül legjobban várt show-t is műsorára tűzi. December 8-án (9-én hajnalban) a Manny Pacquiao–Juan Manuel Marquez-saga 4. felvonása köré épülő gálát is élőben közvetíti, amit másnap a Sport1 és a Sport2 is megismétel nézőbarát időpontban.

(Sport TV)