A mi royal flushünk: Horvát+Korda! • SportTV

A mi royal flushünk: Horvát+Korda!

2016. 04. 28. 12:53    
Olvasási idő: 2 perc

Fotó: Sport TV

Péntekenként újra az eredeti felállásban, a Korda György – Horvát János párossal élvezhetjük a pókerközvetítéseket a Sport1-en. A kettősnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a sportág ma ilyen népszerű hazánkban. A nagy visszatérésre csaknem 10 évet kellett várni.

A póker nem hivatalos magyar nagykövete, Korda György immár 13 éve közvetít pókert a televízióban, az első pár évben Horvát János társaságában. Egyedi, a magyar televízióban addig sohasem tapasztalt stílust alakítottak ki, ami rendkívüli népszerűségre tett szert a nézők és a pókeresek körében. Sokan kettejük ténykedésének köszönhetően ismerték meg, szerették meg vagy kezdték el a sportágat. Több évnyi közös munka után felbomlott a páros, Horvát János Magyarország kubai nagykövete lett, Havannába költözött. Nagyon sokan várták azóta, hogy ismét összeálljon a csapat, és 2016-ban eljött a pillanat, hetente újra az ő szakértő kommentálásukban élvezhetjük a World Poker Tour küzdelmeit.
Hogy mire számíthatunk? Könnyed csipkelődésre, a sportág határtalan szeretetére és olyan klasszikus mondatokra, amelyekre évek múlva is emlékezni fogunk.
Korda György boldog, hogy ismét régi társával közvetítheti szeretett sportágát. „13 évvel ezelőtt együtt kezdtük el a póker népszerűsítését Magyarországon, majd az én legnagyobb bánatomra a társam egy ideig hűtlenül elhagyott, a kommentátori széket nagykövetire cserélte – kezdte a megszokott viccelődős stílusában mosolyogva az énekes. – Közben eltelt 10 év, és most újra együtt közvetíthetünk. Boldogan tapasztaltam azt, hogy mintha mi sem történt volna, ugyanolyan könnyedén, lazán és értelmesen folytattuk, mint azelőtt. Nagyon szeretem, hogy mindig van egy ilyen intellektuális kisugárzása a műsorainknak, elsősorban János miatt. Boldog vagyok, hogy újra együtt dolgozhatunk.”
„Amikor én elmentem innen 2006-ban, akkor én úgy fogtam fel, hogy itt a vége, fuss el véle. Nem csupán a Gyurival való pókerközvetítéseknek, hanem mindennek, ami televíziózás. Most abban a szerencsében van részem, amire örömmel tudok csak gondolni, hogy bár én itt egykor főnök voltam, nemhogy nem utálnak, de érzésem szerint még szeretnek is. Megkeresett Máté Pál főszerkesztő, hogy mi lenne, ha 10 év után újrakezdenénk, mint ennek a megteremtői. Végül hosszas gondolkodás után igent mondtam. Furcsa érzés volt az első két felvétel, én is úgy éreztem, mintha mi sem történt volna, ment tovább a pókerközvetítés. A Gyuri fejlődött nagyot, ez tény” – árulta el Horvát János a visszatérésről.
Abban mindketten megegyeznek, hogy a játék sokat változott az elmúlt 10 évben, kiszámíthatatlanabb lett, új arcok tűntek fel, akik bármikor képesek meglepő húzásokra. Ezekkel a kommentátoroknak is lépést kell tartani. A Sport1-en április 29-én 22 órakor tér vissza a páros a képernyőre.

(Sport TV)

A WPT-sorozat első részét pénteken 22 órától sugározzuk a Sport1-en.

Cookie beállítások