A szokásos győzelmi kényszerben • SportTV

A szokásos győzelmi kényszerben

2016. 12. 10. 08:40    
Olvasási idő: 2 perc

A szombati négy LaLiga-mérkőzés közül időben az elsőn és az utolsón lép fel a múlt heti, remivel végződő Clásico két résztvevője.

A Barcelona kora délután lép fel a pamplonai El Sadarbanaz Osasuna vendégeként. (Archív képünkön egy négyéves meccsjelent a két csapat találkozójáról.) Luis Enrique a kötelező sajtótájékoztatón elsőként a Messi szerződéshosszabbításai tárgyalásainak megkezdéséről szóló hírt kommentálta. „Nagyon örülök és üdvözlöm a tárgyalások megkezdését. Ha a többi játékos hosszabbításához hasonlóan lesz hivatalos bejelenteni valónk, majd megtesszük és reméljük, ünnepelhetjük a megegyezést. Ennél többet jelen pillanatbam nem mondhatok.” A pamplonai utazással kapcsolatosan Luis Enrique tudja, hogy csapatának legjobb formájában kell játszania, hogy legyőzze a csupán néhány hete Caparrós irányításával készülő házigazdáját. „Úgy készülünk, mint minden más meccsre” – mondta a katalánok mestere. „Bár az edzőjüknek csak néhány mérkőzése volt, azt látni kell, hogy még idegenbeli meccseiken is problémát okoztak ellenfeleiknek. Hatékonyabban kell játszanunk az eddigieknél, sokat kell járatnunk a labdát, és többször kell betürnünk a 16-osukra.”

A Redallal szembeni hatpontos hátrányt firtató kérdésre a szokásos sztereotípiával válaszolt: „Még nagyon sok idő és sok mérkőzés van a bajnokság végéig. Az egyetlen mód, hogy csökkentsünk hátrányunkon, hogy folyamatosan megszerezzük a három pontokat, hogy győzelmi kényszerhelyzetbe hozzuk legfőbb riválisunkat.

A Barcelona utazókeretéből újfent kimaradt Aleix Vidal. A 18 játékos, aki elutazott Pamplonába: Marc-Andre ter Stegen, Jasper Cillessen, Gerard Pique, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Denis Suarez, Arda Turan, Andres Iniesta, Luis Suarez, Lionel Messi, Rafinha, Javier Mascherano, Paco Alcacer, Jordi Alba, Lucas Digne, Sergi Roberto, Andre Gomes és Samuel Umtiti.

A Real Madridé a nap záró meccse, a 34 veretlen tétmeccsével a Beenhakker-féle Real 1988–89-es rekordját beállító csapat a Bernabéuban fogadja a Deportivót. Az irányítása alatti első 50 találkozón csupán 2 vereséggel rekordot felállító Zinédine Zidane (a korábbi csúcsot José Mourinho tartotta 4-gyel, a holtversenyben 10-10 vereséget számláló Capello, Ancelotti, Toshack és Miguel Munoz előtt) három bevethető klasszisát is kihagyta a meccskeretből. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Luka Modric sem lép pályára a galíciaiak ellen. (A Real hivatalos kerete: Navas, Casilla, Yanez – kapusok, Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Danilo, Kroos, James, Casemiro, Kovacic, Asensio, Isco, Motara, Lucas Vázquez, Mariano Díaz.) Ez Bale sérülésével együtt azt jelenti, hogy bajnokin hosszú idő óta a BBC egyik tagja sem lép pályára a királyiak színeiben. „Benzema bevethető, de nem játszik, más játékosokhoz hasonlóan. Nagyon sok meccsünk van az idényben” – kommentálta döntését az edző. „A Depor jó csapat, komplikált, nehéz mérkőzés vár ránk. Az elmúlt idényben is keményen meg kellett küzdenünk vele“ – utalt a májusban La Corunában 2-0-ra megnyert mérkőzésre a francia mester. A fent említett veretlenségi csúcsra a következőképpen reagált: „Sok edző számára fontosak ezek a rekordok. Nekem a legfontosabb holytatni a munkát, tenni a dolgunkat. Lehet, hogy az edző személye fontos, de számomra a legfontosabb a játékosok lelkesedése, a csapatjáték látványossága és dinamikája, ezt kell megóvnunk a körülmények folyamatos és gyors változása közepette.”

(Sport TV)

Az Osasuna–Barcelona mérkőzést 12:45-től, a Real Sociedad–Valencia találkozót 16:00-tól, a Real Madrid–Deportivo összecsapást 20:30-tól kezdődő műsorunkban láthatják, egyaránt a Sport1-en.