5 ok, amiért a Bayern lesz a bajnok. Meg 5, amiért a Dortmund • SportTV

5 ok, amiért a Bayern lesz a bajnok. Meg 5, amiért a Dortmund

2019. 04. 29. 16:59    
Olvasási idő: 2 perc

Három fordulóval a Bundesliga befejezése előtt mindössze két pont választja el egymástól az éllovas Bayern Münchent és a második Dortmundot. A bundesliga.de szerkesztősége 5-5 pontot szedett össze, melyik csapat miért lesz/lehet bajnok.

ÖT OK, AMIÉRT A BAYERN MÜNCHEN LESZ A BAJNOK

1. Jobb formában van

A Nürnberg elleni döntetlen dacára jól megy a Bayernnek: a legutóbbi 19 bajnokijából 16-ot megnyert, 10 találkozó óta veretlen. A tavaszi tabellát 14 meccsen aratott 11 győzelemmel vezeti, ebben az időszakban 35 pontot szerzett, nyolccal többet, mint a Dortmund.

2. Robben újra itt van

Arjen Robben felépült a comb-, illetve a vádlisérüléséből, és mindent megtesz azért, hogy szépen búcsúzzon a Bayerntől. Még mindig lehet döntő faktor egy-egy meccsen, a mostani szezonban átlagosan 179 percente talált a kapuba.

3. Lewandowski és serege termeli a gólokat

A Bayern a tavaszi idényben már 44 gólnál tart, minden más csapatnál legalább tízzel szerzett többet. A Dortmund csak 30-at szerzett 2019-ben. A végén akár a gólkülönbség is dönthet, abban pillanatnyilag 16-tal jobb a Bayern.

4. Erőd lett az Allianz Arena

Az őszi idényben még könnyelműen szórta otthon a pontokat a Bayern, most viszont sorozatban kilenc hazai győzelemnél tart. A hátralévő három fellépéséből kettőt (Hannover, Frankfurt) otthon vív a gárda.

5. A tapasztalat döntő faktor lesz

A Bayern sorozatban hat bajnoki címet nyert, Franck Ribéry lehet a Bundesliga történetének első kilencszeres bajnoka. A Bayern keretében csak három játékosnak (Serge Gnabry, Leon Goretzka, Alphonso Davies.

ÖT OK, AMIÉRT A DORTMUND LESZ A BAJNOK

1. Még semmi sincs veszve

Hiába a Schalke elleni vereség, hiába Marco Reus és Marius Wolf eltiltása, a Bayern Nürnberg elleni döntetlenje miatt nem romlottak le drámaian a Borussia bajnoki esélyei. Csak két pont a hátránya, és ha minden meccsén nyer, a Bayern pedig háromból egyszer kikap, bajnok. Ráadásul a BVB már így is fennállása egyik legjobb idényét futja, hiszen a mostani 69 pontnál csak a 2011-2012-es (72 pont) és a 2015-2016-os szezonban (74) volt többje.

2. Piszczek visszatért

A szélsőhátvéd poszton ínséges időket élt meg a Dortmund, hiszen a bal oldalon a centerhalf Andou Diallónak kellett kisegítenie, a jobbon meg Marius Wolfnak, akit a Schalke ellen kiállítottak. Piszczek viszont felépült, és a Werder ellen játszhat. A fekete-sárgák tőle remélnek némi stabilitást.

3. Nagy a csapat morálja és nehezen lehet legyőzni

Lucien Favre együttese négyszer kapott ki a szezon során, pont annyiszor, mint nagy riválisa. A BVB jó a legvégén is, kilenc gólt szerzett a sérülések miatti hosszabbításban, az utolsó negyedórában pedig 24-et. A Schalke ellen kettős emberhátrányból is gólt tudott szerezni a gárda, igaz, a végén ez sem segített, de a morálról tanúskodott.

4. Sancho és Götze csúcsformában

Jóllehet Marco Reus eltiltás miatt kihagyja a következő két bajnokit, Mario Götze és Jadon Sancho mostanság jól dolgozik. Sancho az előző három találkozón három gólt és egy gólpasszt könyvelhetett el, 14 előkészítéssel ő a liga asszisztkirálya. Götze az előző három találkozón három gólban volt benne, kettőt ő maga szerzett. A duó leglátványosabb együttműködése a Schalke elleni vezető gól volt.

5. Sokkal könnyebb a hátralévő programja

A Bayernnek még a negyedik Frankfurt és a harmadik RB Leipzig elleni meccse is hátravan, míg a Dortmund két legnehezebb csatája a Werder Bremen és a Mönchengladbach elleni.

A Sport1-en 19:30-kor jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinunkkal, addig is, szavazzatok, ki szerezte a 31. forduló legszebb gólját!

Ki szerezte a 31. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Daniel Caligiuri (Schalke) a Dortmund ellen

0%

Kai Havertz (Leverkusen) az Augsburg ellen

0%

Kenan Karaman (Düsseldorf) a Werder Bremen ellen

0%