Európai pályán a magyar futball az Europályában • SportTV

Európai pályán a magyar futball az Europályában

2019. 11. 01. 17:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A Ferencváros Európa-liga-szereplésétől a magyar válogatott Európa-bajnoki esélyein át José Mourinhóig elég széles skálán mozog az első novemberi Europálya-magazin kínálata.

Ferencváros, Willi Orban, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Zlatan, Messi és Ronaldo egy helyen, 90 percben. Na, mi lehet az? Természetesen az Europálya-magazin a Sport TV-n!

Féltávnál például értékeljük a Ferencváros menetelését az Európa-ligában. A zöld-fehérek a csoportkör megkezdése előtt úgy fogalmaztak, nekik innentől minden meccs egy tanulási folyamat része, és minden egyes megszerzett pontnak már nagyon kell örülni. Ehhez képest, eddig a fradisták nagyon jó diákok, négy pontnak is örülhetnek, és bizony messze nem szabad őket leírni a továbbjutásért zajló versenyben. Szerhij Rebrov a Sport TV-nek adott interjúban értékeli az eddig látottakat, Petur András műsorvezető és meghívott vendégeink pedig elsősorban a magyar játékosok (így Dibusz Dénes, Sigér Dávid, Lovrencsics Gergő vagy éppen Varga Roland) produkcióját veszi górcső alá.

„Magyar fronton” maradva: Willi Orban, az RB Leipzig és a válogatott középhátvédje a Wolfsburg elleni Német Kupa-meccsen megsérült, és bár az orvosok azt jósolják, Cardiffban, a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtezőn már játszhat, szoros versenyfutás kezdődik az idővel. Megnézzük, ha reményeinkkel ellentétben nem gyógyul fel, milyen opciói lehetnek Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Emellett visszahozzuk „nemigen” rovatunkat is, amelyben három kérdést járunk körül: 1. Van még helye Ibrahimovicnak egy európai topligában? 2. Valóban a játékosoknak kell kiengesztelni a szurkolókat egy-egy súlyos hazai vereség után? 3. José Mourinho stílusa kompatibilis a Dortmundban megszokott játékrenddel?

A Sport1-en 17:45-től élőben jelentkezünk az Europálya című magazinnal.