„Viccesen írtam Nagy Lacinak, hogy ’Grande, el lehet kezdeni edzeni!'” • SportTV

„Viccesen írtam Nagy Lacinak, hogy ’Grande, el lehet kezdeni edzeni!’”

2019. 12. 06. 10:07    
Olvasási idő: 3 perc

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a csapatot sújtó sérülésekről, Lékai Mátéról, Kentin Mahéról és Kent Robin Tönnesenről, és arról, hogy viccesen már írt is Nagy Lászlónak, hogy kezdjen el edzeni, de ez persze csak a Zs-terv. Elmondta továbbá, hogy a Veszprém Arénában akkor is lesz felújítás, ha Veszprém nem lesz Eb-helyszín, és hogy a Telekom Veszprém lett a legértékesebb magyar sport brand.

Csík Zoltán a Telekom Veszprém mérkőzésén. (Fotó: Vörös Dávid/handballveszprem.hu)

„Egy kicsikét úgy kezdtük a BL-szezont, hogy bent maradtunk az öltözőben. Nem igazán állt össze a csapategység, most pedig mondható, látható és az eredményekkel lemérhető, hogy kezdünk jobbak lenni. Sajnos egyre drágább árat fizetünk azért, hogy jól játszunk. Ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni, mert nyilván ezek a sérülések a sportban benne vannak” – nyilatkozta Csík Zoltán arról, hogy több sérülés is sújtja a csapatot.

A beszélgetés:

Az irányítók közül Lékai Máté november másodika óta nem bevethető, és bár Kentin Mahé térdével is gond volt, vele kapcsolatban arra számított mindenki, hogy gyorsan felépül majd, mégis meg kellett műteni. „Kentin Mahénál egy komplikáció lépett fel, és végül az orvosi stáb – ebbe bele kell érteni a francia orvosi stábot is, hiszen ott a válogatott érdekeit is figyelembe veszik, illetve figyelembe kell, hogy vegyék – amellett döntött, hogy a térdét meg kell műteni. Egészen biztos, hogy neki majdnem az egész szezon kiesik.”

Kent Robin Tönnesen achillese Szkopjéban szakadt el az utolsó idei BL-fordulón, és már meg is műtötték. „Az achilles-szakadás egyébként sem egyszerű, de neki sajnos olyan helyről szakadt le, ami még egy picikét bonyolultabb az átlagnál, úgyhogy neki is egy nagyon komoly és nagyon komplikált műtétje volt Norvégiában. Természetesen a műtét sikerült, nyilván sok idő kell a felépüléséhez. Innen is mind a kettő játékosomnak jó egészséget és gyors felépülést kívánok. De nem lesz gyors. Több hónap. Szerintem a szezonnak Kent Robin Tönnesen számára vége van.”

Lékai Máté viszont hamarosan újra bevethető lesz: „Igen, ahogy az orvosi stáb mondta: irodalmi sérülése van. Tehát százból két eset történik így meg. Mivel irodalmi sérülés, nem nagyon tudjuk még azt, hogy hogyan fog ez rehabilitálódni. Tényleg reméljük azt, hogy a Máté a leghamarabb visszatérő játékos lesz.”

Az irányító pozíciót kevésbé érzi problémásnak a klubvezető, hiszen egyrészt Petar Nenadic és Rasmus Lauge Schmidt tud irányítót és balátlövőt is játszani, és Lékai is remélhetőleg mielőbb visszatér. „Nagyobb problémánk nyilvánvalóan a jobblövő poszttal van. Kent Robin Tönnesen Nagy László után az elsőszámú jobbátlövőnk volt” – kezdte Csík Zoltán, majd Nagy László (aki egyébként hivatalosan nevezve van a Bajnokok Ligája keretbe) is szóba került: „Viccesen írtam neki, hogy: ’Grande, el lehet kezdeni edzeni!’. Természetesen ez a Zs-terv lesz, és nála is ez a Zs-terv valószínű. Van egy olyan jobbátlövőnk Omar Yahia személyében, aki egy fiatal talentum, még nem méretődött meg nyilvánvalóan, mint elsőszámú jobbátlövő. David elégedett vele. Jól mozog a pályán. Most, hogy rakunk rá egy nagyobb terhet, mert nyilvánvalóan kezdőnek kell lennie, meglátjuk, mit mutat. De van egy másik játékosunk is jobbátlövőben, akit még sosem láttunk játszani. Ő a Pawel Paczkowski. Ő ugye sérülten érkezett, és az ő alternatívája lett végül is Omar Yahia.”

A Veszprém az évet BL-csoportja második helyén zárta: „Ezzel maximálisan elégedett a szakmai vezetés. Persze szombaton lesz egy rettentő komoly mérkőzésünk a Pick Szeged ellen, ami mindig egy kultikus mérkőzés, mindig egy presztízs csata, ahol a két legnagyobb magyarországi klub megvív egymással. Persze természetesen a Telekom Veszprémnek sem lehet más az elsődleges célja, mint a nemzeti bajnokság megnyerése.”

Már hivatalos, hogy 2022-ben Veszprém nem lesz Eb-helyszín, ettől függetlenül az EHF szabályai miatt kötelező lesz átalakítani az Arénát. „Az egy nagyon fontos szempont és tényleg egy olyan alapkő, hogy az EHF szereti a veszprémi csarnokot. Szereti az ott lévő szurkolókat, azt a kialakult közeget, azt a mindig felfokozott állapotot, amit a veszprémi csarnok ad. Csak ez nem érzelmi kérdés, nem pusztán csak látkép kérdése a televízióban, hanem vannak bizonyos biztonsági szempontok, vannak sajtó- és televíziós szempontok, amiknek sajnos most már lassan a veszprémi csarnok nem tud eleget tenni. Hiszen egy tíz-tizenegy évvel ezelőtti tervezésről beszélünk, akkor nem ezek voltak a legfőbb szempontok, mint most. Hiszen a média kiszolgálása, marketing-, média oldalaknak a kiszolgálása az elsődleges, hiszen így válik eladhatóvá a sport. Azt tudjuk, hogy változtatni kell, de azt nem, mikorra. Nyilvánvalóan, ha Veszprém Eb-helyszín, akkor mindenféleképpen meglenne az időpont. Ez az időpont most megváltozott, nem lesz Veszprém Eb-helyszín, ez már szerintem 100 százalék, de 99 biztosan. Az pedig, hogy olyan átalakításokat kell elvégeznünk, amit a csarnok bezárása nélkül végre lehet hajtani, ez is egy szempont.”

Egy komoly díjat is nyert a klub a közelmúltban. „A Magyar Marketing Szövetség a legértékesebb sport brandnek választotta a Telekom Veszprémet. Én azt gondolom, hogy tettünk is azért, hogy ezt elnyerjük, és a kialakult sorrend nekem nagyon szimpatikus. Harmadik volt a Szeged, második volt a győri női kézilabda és az első a Telekom Veszprém.”