A Bayern mezítlábas hóhéra • SportTV

A Bayern mezítlábas hóhéra

2019. 12. 09. 17:02    
Olvasási idő: 2 perc

Rami Benszebaini két góljával elintézte a Bayern Münchent, neki köszönhetően a Mönchengladbach a tabella élén maradt, és a címvédővel szemben már hét pont az előnye.

Például magyar és brazil futballzsenikkel kapcsolatban már hallottunk olyan történeteket, hogy mezítlábasként kezdták meg labdarúgó-karrierjüket, most viszont kiderült, ez még napjainkban is lehetséges. A legújabb Bundesliga-felfedezett, a szombaton a Bayern Münchent kivégző Rami Benszebaini ugyanis 12 éves korától három esztendőn át mezítláb játszott Jean-Marc Guillou akadémiáján, a Paradou AC-nál Algírban. „Azt szerették volna elérni, hogy jobban érezzük és kezeljük a labdát” – világított rá a szokatlan kezdeményezésre az Ouest France kérdésére a Mönchengladbach védője.

A Bayernnek nem megy a mumus ellen

A Bayern München a Mönchengladbach otthonában bukta el a legtöbb pontot a Bundesligában. A hétvégén tovább "bővült" a kollekció, ezért.

Posted by Sport TV on Saturday, December 7, 2019

Persze, Benszebaini a mezítlábas tréningeknél nagyobb áldozatot is vállalta a foci kedvéért. Az nem meglepő, hogy gyerekként állandóan játszott, és ha nem lettek volna futballal beoltva a felmenői is (a nagypapa, Szalah Hansi válogatott kapus volt Algériában!), alighanem az őrületbe kergette volna őket. Így csak a család hölgytagjainak ment az ideigeire, hiszen mindent összetört, amit csak labdával össze lehetett törni: vázákat, képkereteket, üvegeket. Tizenkét évesen aztán bevállalta, hogy Kaszentínából Algírba költözik, semmiség, csaknem 400 km-re került a szülői háztól. És ott kezdte meg a fent említett keményebb kiképzést.

2012-re már jó kis játékos lett belőle, aki európai túrára indult, és hat csapatnál is próbajátékon vett részt, töbek között az Arsenalnál és a Portónál is mustrálták. Az „ágyúsoknál” egy hónap alatt sikerült meggyőznie Arséne Wengert, hogy ő a megfelelő ember az egyik posztra, csak EU-útlevél híján végül kútba esett az igazolás. Maradt a belga Lierse, de nem sokáig, mert Rolland Courbis, a Montpellier akkori edzője fülest kapott róla egy egykori játékosától, Hoszin el-Orfitól (az USM Algernél dolgoztak együtt), hogy tehetséges a srác, vigye el.

„Kicsit Zinedine Zidane-ra emlékeztetett”

– mondta utóbb róla Courbis. A szintén algériai gyökerű Zizou-hoz hasonlóan Benszebaini is irányítóként kezdte a pályafutását, aztán fokozatosan szorult hátrafelé, és a védekező középpályás posztját érintve kikötött végül a védelemben. Igazából azonban nem Montpellier-ben, hanem Rennes-ben robbant be, ott sem az őt odavivő Christian Gourcuff, hanem későb Sabri Lamouchi keze alatt. Innen már csak egy Afrikai Nemzetek Kupája-győzelemmel fűszerezett ugrás volt a Mönchengladbach.

2019 nyarán került a Gladbach csapatához, nem kezdett üstökösként, de most már egyértelműen Oscar Wendt előtt jár a bal oldalon. Csapata legutóbbi négy bajnokijából csak egyet hagyott ki – azt is eltiltás miatt, nélküle ki is kapott a gárda 2–0-ra az Union Berlintől -, amikor játszott, nyert is vele a Borussia.

Mondjuk ez nem újdonság, hiszen ebben a szezonban ötször lépett pályára, a Mönchengladbach pedig rendre nyert vele!

Az utóbbi három fellépésén már támadásban is futott a szekere, a Werder Bremen, a Freiburg és a Bayern ellen összesen három gólra és egy gólpasszra volt jó!

Az egyetlen hibája, hogy egyelőre nem szerzett szépségdíjas gólt, így nektek most három másik játékos közül kellene kiválasztanotok a legszebb gólt szerzőt!

Íme, a Bundesliga-hétvége három legszebb gólja!

Újra hétfő, újra Germánia, újra gólszépségverseny! Szavazzatok a cikk alján, eredményhirdetés a Sport1-en hétfőn 19:30-kor kezdődő Germániában!https://www.sport1tv.hu/sztori/87919/a-bayern-mezitlabas-hohera/

Posted by Sport TV on Monday, December 9, 2019

Ki szerezte a 14. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Levin Öztunali (Mainz) az Augsburg ellen

0%

Jadon Sancho (Dortmund) 2. gólja a Düsseldorf ellen

0%

Jonathan Schmid (Freiburg) a Wolfsburg ellen

0%

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk a Mönchengladbach–Bayern München találkozóval, illetve Rami Benszebainivel.