Angol-holland "válogatott meccs" az Ally Pallyben • SportTV

Angol-holland „válogatott meccs” az Ally Pallyben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 19. 18:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Csütörtökön este eléri a vb a felezőpontját, legalábbis a mérkőzésszámot tekintve. A rajttól a döntőig összesen 95 mérkőzést rendeznek, az esti záró összecsapás éppen a 48. lesz.

Egy angol-holland este lehet, hogy mégis egy walesii – Gerwyn Price lehet a főszereplő(PDC/Lawrence Lustig)

Az esti programba – amelyben már csak második körös találkozók szerepelnek – a sportág két vezető hatalmának, Angliának és Hollandiának a játékosai közé csupán egy walesi és egy ír fért be, Gerwyn Price és Willie O’Connor. Ők az utolsó meccsen csapnak össze. A szakmai közvélekedés szerint egyedül Price-nak van reális esélye arra, hogy megszorongassa a világelső Michael van Gerwent. Nem mindegy tehát, milyen játékkal száll be a versenybe, mutat-e olyasféle lazaságot, mint MVG a korábbi tanítvány, későbbi ellenség, ma már semleges verseny- és honfitárs Jelle Klaasen ellen.
Az azt megelőző első három meccs viszont egyaránt angol-holland rangadó lesz. A ranglistaszámok alapján Dobey és Chisnall esélyesebb Meulenkampnál és Van der Voortnál, de mindkét esetben a németalföldi fél már „be van melegedve”, egy győztes csata után áll ki. A középső párosításban fordított a helyzet: Noppert a favorit, de Callum Rydz már megkóstolta a győzelem ízét a színpadon.
Mindenesetre érdekes lesz, hogy a verseny közbe iktatott „válogatott viadal” milyen részeredményt hoz majd…

Sport1 20:00. PDC-dartsvilágbajnokság, 7. játéknap, második forduló (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)