A Parma a nem kiemeltek becsületéért küzd • SportTV

A Parma a nem kiemeltek becsületéért küzd

2020. 01. 16. 21:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Esztendők óta az Olasz Kupába csak a nyolcadöntőben kapcsolódik be kiemeltkét az előző bajnoki idény első nyolc helyezettje. praktikusan azok a csapatok, amelyek még állva lehetnek az európai kupaporondon is. Ebben a kiírásban a első hét találkozóból hatot az az együttes nyert meg, amelyik most kezdte meg a szereplést, az egyetlen kivétel az Atalanta, amely alulmaradt a Fiorentinával szemben. A korábban is játszó csapatok tehát 1–6-ra állnak, a Parmának kellene ezt a különbséget 2–6-ra csökkentenie.

Két válogatott, az olasz Florenzi (balra) és az elefántcsontparti Gervinho csütörtök este Parmában is összecsaphat (Fotó: Getty Images)

Két, jelentős kupamúltú csapat küzd meg az Ennio Tardini Stadionban. A Parma eddig öt kupafináléban volt érdekelve (3–2-es győzelem-vereség mutatóval), míg vendége a sorozat történetének második legeredményesebb együttese a maga 17 fináléjával, az azokon aratott 9 győzelmével. E jelentős sikerek közepette meglepő, hogy mindössze harmadik alkalommal találkoznak a Coppa Italiában, az eddigi két meccs egy negyeddöntő párharc volt 2007-ben, amelyet a parmai 2–2 után a rómaiak 2­–1-re megnyertek.
A pillanatnyi formákat tekintve mindkét csapat a jók közé tartozik ebben az idényben, a Roma az 5., a Parma a 7. helyen áll a Serie A-ban. Bajnokin november 10-én találkoztak, ugyancsak Parmában, amely mérkőzést a hazaiak nyerték meg Spocati a 69. és a svéd válogatott Cornelius 90. percben szerzett góljával.
A vendég Roma két vereséggel kezdte az évet a két torinói csapattól, Parma viszont december eleje óta hatmeccses veretlenségi sorozatot épített fel (5 győzelem, 1 döntetlen), amelybe beletartozik a 4. kupafordulóban a Frosinone ellen aratott 2­–1-es siker is.

A győztes „jutalma”: a negyeddöntőben a kuparekorder, 18-szoros győztes Juventus ellen idegenben kísérelheti meg az elődöntőbe jutást.

COPPA ITALIA, nyolcaddöntő. Sport2 21:15   Parma Calcio 1913–AS Roma (kommentátor: Fülöp László)