Balázs Attila éjfél után a Sport2-n! • SportTV

Balázs Attila éjfél után a Sport2-n!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 05. 14:13    
Olvasási idő: 2 perc

A córdobai 250-es teniszversenyről a tervezettnél korábban megkezdjük közvetítésünket. Az ok: Balázs Attila remek játékkal meglepő győzelmet aratott az olasz Lorenzo Sonego fölött, így bejutott a verseny nyolcaddöntőjébe!

Balázs Attila a negyeddöntőért játszhat az argentínai Córdobában (Fotó: Getty Images)

A második számú magyar versenyző a világranglista 108. helyéről vágott a hétnek. Ez karriercsúcsa, s a január közepi, bangkoki szerepléssel érte el ezt az előretörést. A thai fővárosban ATP challenger tour-versenyt rendeztek, ezen Attila a 32 között Gyenyisz Jevszejevet (6:3, 7:5), majd a nyolcaddöntőben az amerikai JC Aragonét (6:3, 3:6, 6:4) verte meg. Ezután egy „orosz trojka” következett, három, a 200. és 300. hely között rangsorolt orosz versenyzőt győzött le: Jevgenyij Karlovszkijt két játszmában (6:1 ,7:5), majd az elődöntőben és a fináléban Roman Szajfullint és Aszlan Karacevet egyformán döntő szettben, rövidítésben, a tie-breakeket 5-re, illetve 6-ra megnyerve, azaz „kétlabdás” találkozókon  diadalmaskodott. A tornasiker után ott maradt Bangkokban, a következő héten az első mérkőzést még megnyerte az olasz Filippo Baldi ellen három játszmában, ám a nyolcaddöntőben már feladta a mérkőzést  lényegesen ismertebb ellenfele, Robin Haase ellen a holland 6:4, 2:1-es vezetésénél.
Az ázsiai kemény pályás verseny után Córdobában már salakon játszott a 610 ezer dollár összdíjazású 250-es tornán. A verseny 28-as tábláról indult, azaz az első négy kiemelt, az argentin Diego Schwartzmann és Guido Pella, a chilei Cristian Garin és a szerbiai Györe lászló az első fordulóban erőnyerő volt, nem kellett játszaniuk.

Cristian Garin az ausztrál openen is ment egy fordulót az idén (Fotó: Getty Images)

Attila ellenfele éppen az egyikük, Cristian Garin lesz. A chilei versenyző 23 esztendős, santiagói illetőségű, ő is saját karriercsúcsát jelentő helyen, a 31.-en áll a világranglistán. Profi pályafutása során 88 mérkőzést játszott ATP-versenyen, egy kicsit negatív a győzelem-vereség mutatója (43-45, Balázs Attiláé pozitív, 22-16). Két ízben már a döntőig is elverekedte magát, mindkétszer tavaly és salakon, Houstonban és Münchenben, de Casper Ruudtól, illetve Matteo Berrettinitól kikapott, előbbitől döntő szettben, utóbbitól döntő szett rövidítésben. Összes szerzett pénzdíja a córdobai verseny előtt  1 705 830 dollár.
Az évet a chilei csapat tagjaként kezdte az ATP-kupán, három vereséggel, amelyeket Gael Monfils-től, Kevin Andersontól és Novak Djokovicstól szenvedett el.  Utána Adelaide-ben balul járt, már az első körben kikapott a világranglista-91. dél-afrikai Lloyd Harristól. At ausztrál openen viszont első meccsét megnyerte az olasz Stefano Travaglia ellen (6:4,6:3, 6:4, utána viszon kikpott a később a nyolcaddöntőig jutó Milos Raonictól szintén három játszmában (6:3, 6:4, 6:2).
A találkozó győztese a negyeddöntőben a 6. kiemelt uruguayi Pablo Cuevas és az olasz Gianluca Mager mérkőzésének győztesével játszik.

A versenyről magyar idő szerint éjjel 11-től kezdjük a közvetítést, Balázsék előtt a centerpályán a 2. kiemelt argentin Guido Pella és a francia Corentin Moutet küzd meg egymással.

Délután a montpellier-i centerről két találkozót mutatunk. Az elsőn a verseny 8. kiemeltje, az Aucklandben győztes francia Ugo Humbert játszik a veterán spanyol Feliciano Lópezzel, majd két újabb hazai versenyző csap össze, két szintén tapasztalt, régebbi nagymenő.  Gilles Simon és Richard Gasquet.

 

ATP 250-ES TENISZTORNÁK. Montpellier Sport2 a 2. forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József); Córdoba. Sport2  23:00  a 2. forduló mérkőzései, Pella–Moutet, majd Garin-Balázs  (kommentátor: Kaplár F. József)