Csak két argentin maradt Córdobában • SportTV

Csak két argentin maradt Córdobában

2020. 02. 07. 13:01    
Olvasási idő: 2 perc

Két nyomon követett ATP 250-as tornánk más-más fázisban tart. A dél-franciaországi versenyen méf csak a negyeddöbtőbe jutásért játszanak, az argentínai Córdobában már a legjobb nyolc között küzdenek az elődöntőért. A két tornáról összesen hat élő mérkőzést tervezünk közvetíteni, péntek kora délutántól szombat hajnalig (reggelig?).

MONTPELLIER

A dél-francia verseny nagy hazai dominanciájú, a 2010 óta befejezett 9 versenyből  7 hazai siker született, a külföldiek közül csupán Tomás Berdychnek (2012) és Alexander Zverevnek (2018) sikerült győznie.
A mai programból egy-egy külföldi-francia párosítás kerül a képernyőre. Az elsőn két, közel egykorú fiatalember küzd meg egymással, a 25 éves Grégoire Barrere (a világranglistán 91.) játszik a szerb Filip Krajinoviccsal (vlr.: 44.), A délszláv fiatalember pályájának „nagy dobása” is Franciaországhoz kötődik, 2017-ben a párizsi 1000-es tornán elverekedte magát a döntőig. Itt a tormán viszont Barrere-nek volt a nagyobb dobása, az előző körben háromszettes, drámai küzdelemben verte meg a 4. kiemelt „druszáját”, Grigor Dimitrovot.  A két játékos először játszik a touron.

A komoly sérülések után visszakapaszkodó Richard Gasquet (vlr.: 58.) viszont már négyszer is találkozott mostani ellenfelével, Vasek Pospisillel (vlr.: 132.). Első két meccsüket a kanadai nyerte meg, a következő kettőt a francia. Gasquet az első körben tehetsége fiatal honfitársat Ugo Humbert-t verte meg két, majd a veterán spanyol Feliciano Lópezt három játszmában.  A kanadai előbb a szlovén Aljaz Bedenét győzte le, majd ő is kivert egy honfitársat, a 3. kiemelt Denis Shapovalovot.

CÓRDÓBA

Hat nemzet ad negyeddöntőst a córdonai versenynek,. A rendező argentinok közül az első kiemelt Schwartzman és a c0mvédő Lóndero maradt, rajtuk kívül egy-egy szlovák, uruguayi, francia, chilei, spanyol és szerbiai alkotja a mezőnyt.

Az első találkozót a 30 éves. de nem túl ismert szlovák Adam Martin (a világranglistán 100.) vívja a nála tíz évvel fiatalabb Corentin Moutet-vel (vlr.: 71.). A két játékos már találkozott korábban, tavalyelőtt Quitóban, ugyancsak salakon a szlovák versenyző nyert. Érdekesség, hogy korábban nem selejtezőben és challengerversenyen is szembekerültek, mindkétszer a francia fiú bizonyult jobbnak.
Ezután gy dél-amerikai kiemelt rangadó következik, a 6.-ként rangsorolt Pablo Cuevas (vlr.: 48.) csap össze a nála 11 évvel fiatalabb, 23 esztendős Cristian Garinnal (3. kiemelt, vlr.: 31.). Eddig háromszor játszottak egymással, mindháromszor tavaly és mundháromszor a chilei győzött úgy, hogy mindössze egyetlen játszmát vesztett. Garin formájáról sajnos mi is meggyőződhettünk, csütörtök hajanalban (magyar idő szerint egy közepesen nehéz és egy pihekönnyű játszmában simán megverte Balázs Attilát.
A nap csúcsmeccsének az első kiemelt Diego Schwartzmann (vlr.: 14.) és a spanyol Albert Ramos  Vinolas (5. kiemelt, vlr.: 42.) között az apró termetű hazai versenyző a favoritja, aki az 1. kiemelt és nem mellesleg eddigi négy meccsükön egyaránt megverte Ramost. Zárásként következik egy másik hazai versenyző, a 8. helyen kiemelt Juan Ignacio Lóndero (vlr.: 50. ) és az újvidéki Györe László (vlr.: 39.) csatája. Az argentin élete egyetlen versenyét itt nyerte tavaly, azaz ő a címvédő Ám a szerb színekben induó magyar fiú is szeretheti Dél-Amerikát, hiszen ő meg a riói 500-ason aratta eddigi egyetlen tormasikerét.

Sport2 14:00 ATP 250-es torna, Montpellier, egyes, nyolcaddöntő (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Machán Róbert); Sport2 19:30 ATP 250-es torna, egyes, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József , szakkommentátor: Machán Róbert)