Most akkor elrontotta a kiszállót Klaasen vagy nem? • SportTV

Most akkor elrontotta a kiszállót Klaasen vagy nem?

2020. 04. 24. 08:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Jelle Klaasen nem feltétlenül sportszerű keretek között jutott tovább a PDC Home Touron, a bíró bemondásra elhitte neki, hogy megvan a kiszállója, a felvételek szerint ez nem feltétlenül történt így.

Áll a bál a PDC Home Touron, merthogy több néző szerint a 7. estén Jelle Klaasen nem tiszta körülmények között harcolta ki az utóbb továbbjutást érő győzelmet Gabriel Clemens ellen. A második legben Klaasen 70-ről kezdte meg a kiszállózást, és szerinte 10-20-dupla20 sorrendben meg is oldotta a feladatot. Csakhogy a közvetítés képei szerint az utolsó nyila nem biztos, hogy jó helyre ment.

A játékvezető ennek ellenére megadta a leget Klaasennek, akire a közösségi médiában kisebb szitokáradat zárult. A hollandnak korábban is voltak már furcsa esetei-megnyilatkozásai (Michael van Gerwennel például még csak beszélő viszonyban sincs egy rosszízű mondata miatt), és sokan most azt nem értik, hogy egy, a nézők szórakoztatására és az őszinteségre alapuló sorozatban mi szükség volt erre.

Ugyanakkor egy update szakértőnktől, Vereczkey Lajostól, aki a Twitteren olyan felvételt talált, ami Klaasen igazát támasztja alá:

Clemens 96-os átlaggal egyébként jobb volt Klaasennél (93), 0-3-ról még fel is tudott állni, de végül 5-3-ra kikapott. A holland 2 győzelemmel és 1 vereséggel lett csoportelső, jobb legkülönbséggel előzte meg Ryan Meiklét, aki ellen szintén volt egy gyanús matekja.

A Sport TV-n élőben követjük nyomon a PDC Home Tourt.