A Siófok és a Tatabánya már csoportkörös az új kézikupában • SportTV

A Siófok és a Tatabánya már csoportkörös az új kézikupában

2020. 07. 20. 13:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A férfiaknál a Grundfos Tatabánya, a nőknél pedig a Siófok KC egyből a csoportkörben kezdi meg szereplését az új kupasorozatban, a European Handball League-ben.

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a második számú európai kupasorozat, a European Handball League 2020-2021-es idényének kiemelését. Magyarország a férfiaknál három, a nőknél négy csapattal képviselteti magát, úgy, hogy egy-egy csapat selejtező nélkül már ott is van a csoportkörben.

A fréfiaknál a Grundfos Tatabánya, a nőknél az utolsó, a pályán befejezett EHF-kupát megnyerő Siófok KC főtáblás. A hölgyeknél az Alba Fehérvárnak két kört kell mennie a csoportkörért, a Vácnak és a DVSC-Schaefflernek egyet, míg a férfiaknál az abszolút újonc Gyöngyösre két párharc vár a csoportkör előtt, a Balatonfüredre pedig egy. A férfiak hatos, a nők négyes csoportokban küzdenek, az előbbiek azt követően a nyolcaddöntőkkel, a nők pedig a negyeddöntőkkel folytatják útjukat a Final Four felé.

EUROPEAN HANDBALL LEAGUE

Férfiak. Csoportkörös: Ademar León, Nimes, Magdeburg, Grundfos Tatabánya, Pelister, Wisla Plock, Dinamo Bucuresti, Csehovszkije Medvegyi, Schaffhausen, Tatran Presov, Alingsas, Besiktas. A 2. körben kapcsolódnak be: Nexe Nasice, GOG, Benidorm, Toulouse, Montpellier, Füchse Berlin, Rhein-Neckar Löwen, Balatonfüred, Sporting. Az 1. körben kapcsolódnak be: WAT Margareten, SZKA Minszk, Gorica, Dubrava, Spacva Vinkovci, Bjerringbro-Silkeborg, Skjern, Holstebro, Bidasoa Irún, PAUC Handball, Melsungen, Gyöngyös, Valur, Handball Esch, Butel Skopje, Metalurg Skopje, Haslum, Arendal, Azoty-Pulawy, Belenenses, Benfica, Dobrogea Sud Constanta, Potaissa Turda, CSZKA Moszkva, Victor, Trimo Trebnje, Kriens-Luzern, Pfadi Winterthur, Malmö, Kristianstad

Nők. Csoportkörös: Herning-Ikast, Siófok KC, Minaur Baia Mare, Lada. A 2. körben kapcsolódnak be: Baník Most, Nyköbing, Viborg, Bera Bera, Fleury, Nantes, Blomberg-Lippe, Metzingen, DVSC-Schaeffler, Vác, Byasen, Storhamar, Perla Lublin, Bloria Buzau, Asztrahanocska, Zvezda Zvenyigorod, Höörs, Kastamonu. Az 1. körben kapcsolódnak be: Hypo Niederösterreich, WAT Atzgersdorf, Paris 92, Thüringer HC, Alba Fehérvár, Molde, Tertnes Bergen, Dunarea Braila, Kubany, Brühl, Mihalovce, Lugi Handboll

A Sport TV élőben követi nyomon a European Handball League 2020–2021-es idényét.