Ha BL-döntős lesz a Bayern, nem az övé a Bundesliga idénynyitója • SportTV

Ha BL-döntős lesz a Bayern, nem az övé a Bundesliga idénynyitója

2020. 08. 07. 13:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Bayern München–Schalke és Borussia Dortmund–Mönchengladbach találkozót rendeznek a Bundesliga új idénye első fordulójában, csak még azt nem tudni, melyik lesz ezek közül a nyitó mérkőzés.

A Német Labdarúgó-liga közzétette a 2020-2021-es Bundesliga-idény menetrendjét, ami azért a szokottnál több ismeretlent tartalmaz. És nem csupán a koronavírus miatt. Az új évad szeptember 18-án kezdődik, ez biztos, az már nem, hogy melyik meccsel. A hagyományok szerint a címvédő Bayern München indítaná a szezont, csakhogy, ha bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor a nyitó körben péntek helyett majd csak hétfőn lép pályára. Ha nem lesz finalista, akkor Bayern München–Schalke találkozóval indul az idény pénteken 20:30-tól, ha a Bayern érintett lesz a lisszaboni döntőben, akkor a két Borussia, a Dortmund és a Mönchengladbach játssza a szezonnyitót ugyanebben az időpontban.

Az ősszel a nagy derbik közül a Dortmund-Schalkét az 5. fordulóban (október 23–26.), a Dortmund–Bayernt a 7. körben (november 6–8.) játsszák, míg a 16. fordulóban (január 15-17.) két rangadóra is sor kerül, a Gladbach a Bayernt, az RB Leipzig pedig a Dortmundot fogadja.

A magyar játékosok közül Gulácsi Péter, Willi Orban (mindkettő RB Leipzig) és Szalai Ádám (Mainz) már a nyitányon összecsap egymással, Sallai Roland Freiburgja az újonc VfB Stuttgarthoz látogat, a Dárdai Palkót és Dárdai Mártont foglalkoztató Hertha BSC pedig a Werder Bremen vendége lesz.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.