Kupagyőztesek, BL-döntősök, BL-résztvevők párharca a Sport1-en • SportTV

Kupagyőztesek, BL-döntősök, BL-résztvevők párharca a Sport1-en

2020. 08. 11. 09:29    
Olvasási idő: 2 perc

Már a Bajnokok Ligája szeptemberi rajtja előtt megmutatjuk a kézilabda BL négy magyar résztvevőjét, valamint a női EHF-kupa címvédőjét a Sport1-en!

Legutóbb március 7-én tudtunk élőben magyar vonatkozású kézilabda-mérkőzést közvetíteni (a teljesség kedvéért, az eddigi utolsó meccset a Siófok-Kastamonu EHF-kupa-negyeddöntő visszavágója jelentette), de lassan biztosra vehetjük, hogy 160 napot követően vége lesz ennek a számunkra is, és minden bizonnyal nézőink, illetve a sportág szerelmesei számára is nyomasztóan rossz állapotnak. Ráadásul úgy, hogy aztán egy héten belül öt magyar topcsapatot is megmutatunk a Sport1-en!

A felkészülési mérkőzések sorát a MOL-Pick Szeged-Orosháza találkozóval kezdjük augusztus 15-én (16:45-ös adáskezdés), majd augusztus 20-án az FTC-Rail Cargo Hungaria-Szombathely (15:45-ös adáskezdés) folytatjuk, hogy aztán másnap egy nemhogy felkészülési időszakban, de „főszezonban” is nagyszerűnek ígérkező duplázással folytassuk. Merthogy előbb egy tulajdonképpeni európai Szuperkupa-mérkőzést sugárzunk Győrből (adáskezdés: 15:30), ahol a hivatalban lévő Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC fogadja az EHF-kupa regnáló győztesét, a Siófokot, majd pedig jöhet a Telekom Veszprém és a Kielce összecsapása a Veszprém Arénából (adáskezdés: 17:45). „Semmiség”, a két óriás 2016-ban a BL döntőjében, 2019-ben pedig annak elődöntőjében randevúzott egymással.

A sor azonban még nem ér itt véget, hiszen augusztus 25-én az Audi-arénban két magyar kupacsapat, a Győri Audi ETO és a Vác feszül egymásnak (adáskezdés: 16:45), majd augusztus 28-án jön majd egy MOL-Pick Szeged-PPD Zagreb felkészülési találkozó (adáskezdés: 16:45), hogy aztán egy új szereplőt is köszönthessünk a Sport TV képernyőjén. Merthogy az már biztos, hogy élőben megmutatjuk a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának bemutatkozását a nemzetközi kupaporondon, az European Handball League selejtezőjének első fordulójában, méghozzá az északmacedón Butel Szkopje ellen. Itt a csapatok és az EHF illetékesei még egyeztetnek egymással, a hol, mikor kérdésekre azt követően tudunk választ adni.

A program:

MOL-Pick Szeged – Orosháza: augusztus 15., szombat 16:45, Sport1 (élő)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Szombathely: augusztus 20., péntek 15:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Siófok: augusztus 21., szombat 15:30, Sport1 (élő)

Telekom Veszprém – Kielce: augusztus 21., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Győri Audi ETO KC – Vác: augusztus 25., kedd 16:45, Sport1 (élő)

MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb: augusztus 28., szombat 16:45, Sport1 (élő)

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Butel Szkopje (EHL, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés): a pontos időpont még egyeztetés alatt