A magyar csapatoknak is elindul a nemzetközi kupaszezon kézilabdában • SportTV

A magyar csapatoknak is elindul a nemzetközi kupaszezon kézilabdában

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 27. 14:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata kezdi meg szereplését elsőként a magyar csapatok közül a nemzetközi kézilabdakupákban. Összesen 11 magyar kézilabdacsapat indul a nemzetközi kupákban. Az EHL (kézilabda Európa-liga) első selejtezőkörében a Butel Szkopje lesz az ellenfél. A pénteki első mérkőzés és a szombati visszavágó is Gyöngyösön lesz a koronavírusra való tekintettel.

Konkoly Csaba eligazíg egy felkészülési mérkőzésen. (Fotó: gykk.hu)

Az Európa-ligában a Csurgó felajánlásának köszönhetően induló Gyöngyös már az első selejtezőkörben bemutatkozik, és az északmacedón Butel Szkopje ellen játszik, vele indul tehát a magyar csapatok nemzetközi kupaszereplése ebben a szezonban. A párharc mindkét mérkőzésére Gyöngyösön kerül sor a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a vírushelyzet miatt van erre szükség, és természetesen szigorú előírásokat kell majd betartania a házigazdának. Történelmet írnak a gyöngyösiek még soha nem szerepeltek a nemzetközi kupákban, így természetesen nagyon készül a csapat a bemutatkozásra.

Két remek alakulat csap össze, Konkoly Csaba tanítványai remekeltek a 2019-20-as szezonban, épp a bajnokság harmadik helyén álltak, amikor a járvány miatt beszüntették a szezont. A Butel pedig a 2019-20-as szezonban az EHL elődjének számító EHF-kupában a második selejtezőkörig jutott, a macedón bajnokságban pedig negyedik lett. Az első mérkőzést augusztus 28-án, pénteken 18:45-től a Sport1 közvetíti Haraszti Ádám kommentálásában, a visszavágót augusztus 29-én, szombaton 18 órától a Sport2-n lehet megnézni Bartha Zoltán tolmácsolásában.

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Butel Szkopje: augusztus 28., péntek 18:45, Sport1 (élő)

Butel Szkopje – HE-DO B. Braun Gyöngyös: augusztus 29., szombat 18:00, Sport2 (élő)

Az Európa-liga második selejtezőkörében a Balatonfüred is szerepet kap majd, a Tatabánya pedig már csoportkörös. A hölgyeknél az EHL-ben a címvédő (a 2019-es EHF-kupát megnyerő) Siófok már csoportkör résztvevő, míg a Fehérvár, a Debrecen és a Vác már a selejtezőkön is szerep kap majd. A Bajnokok Ligájában a 2020-21-es szezonban ismét négy magyar csapatnak szurkolhatunk, a hölgyeknél a címvédő (2019-es BL-győztes) Győri Audi ETO KC-nek és az FTC-Rail Cargo Hungarianak, a férfiaknál a 2020-ban Final4 résztvevő, Telekom Veszprémnek és a MOL-Pick Szegednek.