MVG, Price és a dartstörténelem • SportTV

MVG, Price és a dartstörténelem

Sport TV avatar Sport TV 2020. 08. 29. 13:55    
Olvasási idő: 2 perc

Hatesélyessé vált a playoffot jelentő négy helyért folytatott küzdelem a darts Premier League-ben. Pontosabban öten harcolnak három pozícióért, mert Glen Durrant játssza azt a szerepet, amit mindenki MVG-tól várt: jelenleg a mezőny többi tagja bottal ütheti a nyomát…

Most aligha mosolyog ilyen közelről egymásra MVG és Gerwyn Price - s nem biztos, hogy a kötelező szociális távolságtartás miatt (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A 11. játéknap első csatája a szerencsével bentmaradó Daryl  Gurney összecsapása Peter Wrighttal. Nem kell messzire menni előző meccsükig, két nappal korábban volt a Judgement Dayen. Az északírnek a biztos folytatáshoz nyernie kellett volna – erre elszenvedte első PL-vereségét a skóttól. A mezőny nagy feltámadója egyébként a világbajnok: az utolsó előtti helyen volt a nyitónap után, 7 fordulón át nem került az első négybe. Milton Keynesben azonban  megtáltosodott, ikszelt Durranttel, tönkreverte De Zwaant, felülmúlta Gurneyt és ezzel feltört a második helyre! Igaz, pénteken kikapott Andersontól a skót rangadón, de így is biztató a playoffesélye. Nagy szenzáció lenne, ha nem tudná megszerezni az újabb két pontot.

Michael Smith honfi- és évfolyamtársával, Nathan Aspnallal csatázik a 11. fordulóban (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A második meccs két évfolyamtárs angolja, Michael Smith és Nathan Aspinall  éppúgy azonos pontszámmal áll, mint két körrel korábban, amikor csütörtökön megmérkőztek. Azóta mindketten összeszedtek egy-egy győzelmet és vereséget, így ismét csak a legkülönbség választja el őket, csak éppen most nincs köztük a playoffvonal, hanem mindketten alatta vannak,  méghozzá éppen alatta. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy ha a két skót klasszis valamelyike veszít, az angol belháború győztese a vágyott négy hely egyikét elfoglalhatja ideiglenesen.

A harmadik meccs lesz az est rangadója. A fölényesen vezető háromszoros BDO-világbajnok Glen Durrant és a kétszeres PDC-vb-győztes Gary Anderson eddig csupán két partit váltott, egy-egy sikerrel. A másodikat nyerte meg az angol, a februári PL-csatát, méghozzá viszonylag simán Cardiffban. Most már csak 4 pontot kell szereznie, hogy bizonyosan ott lehessen a londoni O2-ben. Ehhez persze a népszerű Gary is közelebb kerülhetne egy sikerrel, amely csupán egyvalakinek sikerüllt az eddigi tíz játéknapon – a negyediken győzte le Nathan Aspinall Durrantot.

A záró meccsen lép fel Van Gerwen, aki nem tud olyan rossz lenni, hogy ne legyen ott a legjobbak közt. Ráadásul Gerwyn Price-nak ő az egyik mumusa, 23 eddigi meccsükből 20-szor megverte a walesit.  Legutóbb Liverpoolban is, még februárban a PL-ben. Az egykori rögbisnek legfeljebb annak az emléke adhat némi reményt, hogy az egyetlen remit éppen a PL-ben érte el MVG ellen, még tavaly. Ám arra még sosem volt példa, hogy a holland zseni négy egymást követő  Premier League-csatából hármat elvesszen. Ő aligha szeretne darstörténelmet írni – legalábbis most biztos nem…

Kapcsolódó

PREMIER LEAGUE 2020, A 11. FORDULÓ MÉRKŐZÉSEI

Daryl GURNEY (8. hely, 6 pont)–Peter WRIGHT (3. hely, 12 pont)
Örökmérleg: 31–11–3–17. A PL-ben: 4–1–3–1. A legutóbbi mérkőzés: Wright–Gurney 7–4 (PL, első csoportkör, 9. forduló, Milton Keynes, 2020. 8. 27.)
Michael SMITH (5. hely, 11 pont)–Nathan ASPINALL (6. hely, 11 pont)
Örökmérleg: 10–3–0–7. A PL-ben: 1–0–0–1. A legutóbbi mérkőzés: Aspinall–Smith 7–5 (PL, első csoportkör, 9. forduló, Milton Keynes, 2020. 8. 27.)
Gary ANDERSON (4. hely, 12 pont)–Glen DURRANT (1. helyezett, 16 pont)

Örökmérleg: 2–1–0–1. A PL-ben: 1–0–0–1. A legutóbbi mérkőzés: Durrant–Anderson  7–4 (PL, első csoportkör, 3. forduló, Cardiff, 2020. 2. 20.)
Michael VAN GERWEN (2. hely, 12 pont)–Gerwyn PRICE (8. hely, 6 pont)
Örökmérleg: 24–21–1–2. A PL-ben: 4–3–1–0. A legutóbbi mérkőzés: Van Gerwen–Price 7–5 (PL. első csoportkör, 6. forduló, Liverpool, 2020. 3. 12.)

DARTS PREMIER LEAGUE, Milton Keynes. Sport1 20:00 a 11. forduló mérkőzései (kommentátor: Fülöp “180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)