A Győr a győzelem ismert ösvényére lépne

2020. 09. 19. 14:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A körülmények ismeretében bravúrosnak mondható moszkvai döntetlen után a címvédő Győri Audi ETO KC szeretné megszerezni első győzelmét a 2020–2011-es BL-kiírásban.

Gürbicz Anita, a világ korábbi legjobb játékosa zseniális góllal őrizte meg csapata veretlenségét (Fotó: 24.hu)

GYŐR–PODRAVKA KOPRIVNICA

A legutóbbi 9 szezonból először nem győzelemmel rajtolt a győri együttes az új BL-kiírásban. Görbicz Anita három másodperccel a vége előtti bravúros „cunderes” gólja Moszkvában megőrizte a zöld-fehérek immár 38 mérkőzésesre rúgó veretlen sorozatát az első számú eurokupában.
Gyenge kezdés után a végére feljavult a Podravka, s végül 29–26-ra legyőzte a montenegrói bajnok, korábbi BL-győztes Buducsnosztot.
Eddig két csapat 8 mérkőzést vívott a csúcskupában, a győriek valamennyi megnyerték. Természetesen itthon is őrzik idénybeli hibátlan mérlegüket, legutóbb a Szombathelyt győzték le 43–22-re.
„Örültem, hogy sok mindent ki tudtunk próbálni a bajnokin, abszolút nem az eredmény volt a fontos. Nagyon-nagyon várjuk a hazai BL-bemutatkozást, szeretnénk a hazai közönség előtt győzni” – mondta Danyi Gábor, a győriek mestere a klubhonlapnak adott mini-videointerjújában.

BUDUCSNOSZT–CSZKA   

Fennállása első BL-mérkőzésén a CSZKA döntetlennel rajtolt az ötszörös BL-győztes Győrrel szemben, az utolsó pillanatokban kiengedve kezéből a második pontot. A moszkvaiak egyik legjobbja Jelena Mihajlicsenko volt, aki két nappal 19. születésnapja előtt 7 góllal mutatkozott be az elitligában.
A Buducsnoszt ugyan vereséggel kezdett Kaproncán, de az előzmények közé tartozik, hogy 11 (!) játékosa fertőződött meg előtte a Covid-19-cel, nélkülük kellett elrajtolnia a Bajnokok Ligájában. Közülük  többség megkapta a játékengedélyét, de nem mindenki.
A CSZKA azóta megszerezte ötödik győzelmét is az orosz bajnokságban, könnyű, 37–26-os sikert aratva a Sztavropolje ellen.

NŐI KÉZILABDA BL, csoportkör. B-csoport. Sport1 14:45  Győri Audi ETO KC–Podravka Vegeta Koprivnica (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Ágai Kis András, riporter: Fazekas Erzsébet. szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:00  ZSRK Buducsnoszt Podgorica–HK CSZKA Moszkva (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)

Cookie beállítások