Győr: csúcsrangadó Brestben • SportTV

Győr: csúcsrangadó Brestben

2020. 09. 27. 11:32    
Olvasási idő: 2 perc

A mennyiség helyett “rámentünk” a minőségre. Egyetlen női kézilabda BL-mérkőzést közvetítünk csupán vasárnap, de az az “alapszakasz” egyik csúcsrangadója: a legutóbbi három befejezett sorozat bajnoka, a Győri Audi ETO KC látogat a francia Brest-Bretagne otthonába.

Estelle Nze Minko honfitűrsai ellen hajt az újabb, immár harmadik bresti Győr-győzelemért (Fotó: gyorietokc.hu)

A Győr a már BL-nek nevezett kupa egyik legeredményesebbje a maga öt győzelmével, amelyek közül hármat sorozatban a három legutóbb befejezett évadban ért el. A francia együttes “új hús” az európai klassziscsapatok közt, bajnok még nem volt hazájában, mindössze két Francia Kupa-győzelemmel büszkélkedhet. A BL-ben eddig összesen 32 mérkőzést vívott, szemben az Audi ETO 260 (!) mérkőzésével.
Ugyanakkor a franciák támadóereje vetekszik a győriekével. Az elmúlt (csonka) szezonban a magyar rekordbajnok 390 gólt szerzett az első és a középdöntő kör 12 mérkőzésén, azon a listán mögötte a Brest-Bretagne végzett 382 találattal. Egymás ellen a középdöntőben Győrben döntetlenül végeztek (27–27), Brestben az ETO győzött  29–28-ra. (Előtte a csoportkörben csaptak össze 2017 őszén, akkor kettős győri győzelem született, idegenben 3, otthon 9 gól különbséggel.)
A gólerősség ebben a kiírásban is jellemzi a két együttest, az első két játéknapon az ETO 70, a Brest-Bretagne 69 találatot ért el, ezzel ismét vezették a ranglistát két teljes (pontosabban az elmaradt meccsek miatt két befejezett) kör után.
Amúgy az A-csoportban a CSM Bucuresti és az Odense is százszázalékos volt még két nap után, a B-ben a Brest a harmadik hibátlan, a Győrnek és az újoncként az élvonalba berobbanó CSZKA Moszkvának már volt pontvesztése, egymás ellen a nyitó fordulóban. A bukarestiek vasárnapi meccsét a Rosztov ellen halasztani kellett (ki nem találnák: pozitív koronavírustesztek miatt …), a dánok a montenegrói bajnok Buducsnosztot fogadják a bresti mérkőzéssel egy időben.
“Én azt gondolom, ők vannak a legjobb formában a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket nézve. Hihetetlen önbizalommal, dinamikusan kézilabdázó, mind védekezésben, mind támadásban nagyon-nagyon egységes csapat képét mutatja. Sugárzik róluk, hogy jó formában vannak, élvezik a játékor, úgyhogy nagyon komoly erőróba előtt állunk, de mi mindig komoly erőpróbák előtt állunk. Megpróbáljuk tudásunk javát adni, felkészülünk és állunk elébük” – mondta Danyi Gábor vezetőedző a győri klubhonlapnak adott video-miniinterjújában a bresti találkozó előtt.
Estelle Nze-Minko, a csapat francia klasszisa így fogalmazott, ugyanott: “Remélem, mindenki regenerálódik időben, mert csak pár napunk van egy nagyon kemény meccsig, idegenben. Utaznunk is kell, és  ilyen körülmények között ez is kicsit más lesz. Egy évvel ezelőtt pontosan ugyanilyen hetünk volt,  a Siófok elen játszottunk szerdán és Brestben a Brest ellen vasárnap. Egy góllal nyertünk, remélem, ugyanez lesz a forgatókönyv.”

 

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, B-csoport. Sport1 15:45  Brest-Bretagne Handball–Győri Audi ETO KC  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takcs Rita, szakértő: Tóth Tímea)