Nincs karácsony NBA nélkül! • SportTV

Nincs karácsony NBA nélkül!

2020. 11. 06. 18:33    
Olvasási idő: 2 perc

Az Egyesült Államokban csütörtökön volt egy olyan szavazás, amely a hazai NBA-szurkolóknak talán még a Trump-Biden csatánál is fontosabb volt. A játékosok szavaztak arról, hogy hajlandók-e már idén, december 22-én elkezdeni a szezont. Mivel rajtuk múlt már tulajdonképpen csak, hogy legyen-e rajt, ez egy fontos mérföldkő.

Idén utoljára a Spalding indul útjára december 22-én. (Fotó: twitter / YahooSports)

Szurkolói szempontból jó döntés született, elhárult tulajdonképpen minden nagyobb akadály:

December 22-én elkezdődhet az NBA 2020-21-es szezonja.

A világjárvány miatt ezt nem lehet még 1000 százalékosan véglegesnek venni, de az előzetes tervek ezek, és ehhez a legfontosabb dolog a játékosok jóváhagyása volt.

A szezont a megszokott 82 helyett csak 72 meccsesre tervezik, azaz csapatonként 10 mérkőzéssel vívnak majd kevesebbet, de elérik azt a kötelező számot, amely alapján a tévés pénzeken nem bukik annyit a liga. A rövidített alapszakasznak köszönhetően nyáron véget érhet a szezon, így nem ütközik majd az olimpiával. Korábbi cikkünkben már írtuk, hogy ez azért is fontos, mert az olimpia szipkázhat el nézőket a kiélezett nézettségi versenyben, ráadásul aki akar vagy tud, az el is mehet Tokióba. Továbbá, ha a tervek megvalósulhatnak, a koronavírus csak 2 NBA-szezon menetrendjét írja át (2019-20 és 2020-21), a 2021-22-es már zavartalanul elindulhat októberben a korábbi években megszokott medrében.

Ó, és ne feledjük azt 500 millió -1 milliárd dollárt, ami így befolyik majd a kasszába.

Hogy miért volt ez kérdés?

Azért, mert októberben ért véget a döntő, így a Los Angeles Lakers és a Miami Heat játékosai számára nem lesz túl hosszú a pihenő. Ne feledjük, normál esetben június közepén ér véget egy szezon és október végén kezdődik, tehát picivel több, mint 4 hónap van regenerálódni. Most viszont alíg 2 hónap lesz a döntő utolsó meccse és a rajt között. Korábban volt egy olyan terv, hogy azért kezdenek később, mert talán idővel csillapodik a járvány, és akkor lehetnek nézők is a csarnokokban, de jelen állás szerint erre vajmi kevés esély van. Vagyis ez így nem pontos, teltházas csarnokokra nincs semmi esély. Helyette mindenhol a helyi előírásoknak megfelelő számú/arányú néző lehet, de biztosan nem lesznek tele az arénák.

Most a protokollt dolgozzák ki, hogyan tudják a legbiztonságosabban lejátszani a meccseket, de buborék nélkül. Emellett elkezdtek azon dolgozni, hogy az előző szezon, és várhatóan a nézők nélküli 2020-21-es szezon során összejött veszteségek miatt hogyan csökkentsék észszerűen úgy a játékosok bérét, hogy ne legyenek túl drasztikusak ezek a lépések. És persze azt is pontosan kitalálják, hogy a november 18-i draft után mikor kezdődjön a szabadügynök-piac. Azonban ezek a szurkolókat már annyira nem mozgatják, mint maga a tény, hogy december 22-től szinte biztosan újra lesz  NBA, amit nyilvánvalóan továbbra is a Sport TV közvetít majd.

Ja, és továbbra is tartja majd magát az állítás, hogy

NINCS KARÁCSONY NBA NÉLKÜL!

Cookie beállítások