Győr: csak a gólkülönbség kérdéses (?) • SportTV

Győr: csak a gólkülönbség kérdéses (?)

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 08. 13:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A dupla győri női kézi BL-csatából ez elsőt, a hivatalosan a Dortmund pályaválasztásával lezajlót tíz góllal nyerte még némileg “Covid-tartalékosan” felálló ETO, a “visszavágón” csupán a gólkülönbség lehet kérdéses, a két pont birtokosa aligha.

'Anita királynő" vajon hány góllal járul hozzá a remélt győri sikerhez vasárnap délután? (Fotó: Getty Images)

Az ETO ezzel 10-re növelte pontszámát 6 játéknap után, ezzel vezet, s minden bizonnyal az élen is marad, még akkor is, ha a győti találkozóval egy időben kezdődő moszkvai CSZKA–Odense meccsen is hazai győzelem szükletik. (Az orosz újonc klassziscsapatnak ugyanis egy meccsel kevesebbje marad, bár a vesztett pontja kevesebb lesz az ETO-énál.)
Az EHF honalpaja egyébként a pénteki meccs minitudósításában külön passzust szentelt Görbicz Anitának. “Anita királynőt” – ahogy a szövetség site-ja emlegeti –  két meccsel ezelőtt megünnepelték 1000. BL-góljáért, most a pénteki “győri dortmundi” találkozón egy nappal múlt el húsz éve, hogy a győriek ikonja 17 esztendősen pályára lépett az elitligában az MLS Lublin elleni 23–19-re megnyert BL.-selejtezőn. Akkor négy góllal vállalt részt a sikerból, pénteken öttel ünnepelte a két évtizedes jubileumot.
Amúgy Danyi Gábor mester alighanem vasárnap is több teret ad azoknak a játékosoknak, akik korábban kevesebb játéklehetőséget kaptak, így a keret magyar fiataljai is vélhetően több játékpercet kapnak. A mester sosem szokta konkrét gólkölönbség elérését célul kitűzni, de aligha lenne maradéktalanul elégedett az övéivel, ha “csak” egyszámjegyű győzelemmel fejeznék be a kora délutáni összecsapást.

A mérkőzést követi a szokott kézilabdás “kibeszélő show”, a Harmadik Félidő, amelyen a feltehetőleg dupla győri siker mellett szóba kerül a Fradi meghökkető különségű hazai veresége és a férfiválogatott két Eurokupa-mérkőzése is.

NŐI KÉZILABDA BL, A-csoport. Sport1 13:45  Győri Audi ETO–BV Borussia 09 Dortmund (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:15  Harmadik Félidő kézilabda-show(műsorvezető: Petur András)