Price triplázásra hajt a Grand Slam of Dartson • SportTV

Price triplázásra hajt a Grand Slam of Dartson

2020. 11. 15. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A fogadóirodáknál a legnagyobb esélyesnek tartott Gerwyn Price 2019-hez hasonlóan az idén is Szuzuki Mikuru ellen kezdi meg címvédési hadjáratát a Grand Slam of Dartson.

A PDC elkészítette a hétfőn kezdődő Grand Slam of Darts csoportbeosztását, és ha hiszünk a sorsszerűségben, Gerwyn Price-t még annál is nagyobb favoritnak kell tartanunk, mint amennyire a fogadóirodák teszik. A walesi címvédő sorozatban harmadik sikerét az oddsmesterek 3,33-szerestől 4-es szorzóig adják (mindenki másnak ennél magasabb az oddsa, még a világelső Michael van Gerwennek is). Na de hogy jön ide a sorsszerűség? Csak úgy, hogy Price 2019-hez hasonlóan 2020-ban is Szuzuki Mikuru ellen kezdi meg a szereplését. Tavaly a japán hölgy elleni 5-3-as sikerét követően indult be, sorrendben Robert Thorntont, Dimitri Van Den Berghet, Darren Webstert, Gary Andersont, Michael van Gerwent és Peter Wrighot elpáholva meg is nyerte a viadalt.

Forrás: https://twitter.com/OfficialPDC

A Coventryben sorra kerülő viadalon nyolc négyes csoportot alakítottak ki, szerepelnek rajta a BDO világbajnokai is (Szuzuki mellett a férfiak elsője, Wayne Warren is), szép kis kilencnapos kavalkád vár ránk. A csoportmeccsek 5, a nyolcaddöntők 10 nyert legre mennek, a negyeddöntőktől kezdve pedig 16 leget kell nyernie annak, aki révbe akar érni.

A nem túl acélos formában lévő Van Gerwennek elsőre nem tűnik nehéznek a csoportja (Adam Hunt, Joe Cullen, Gabriel Clemens), viszont a világbajnok Peter Wrightra izgalmas meccsek várnak (a World Grand Prix-döntős Dirk van Duijvenbode, továbbá Ian White és Devon Petersen a riválisa), de olyan izgalmas rangadókat is láthatunk már az első fázisban, mint a James Wade-Glen Durrant (semmiség, a kétszeres Grand Slam-döntős játszik a Premier League nyertesével) vagy a Rob Cross-Dave Chisnall ütközet.

A Sport TV-n hétfőtől élőben közvetítjük a Grand Slam of Darts eseménysorozatát.