Matthäus: Lipcsébe mehet Szoboszlai, de a Bayern is figyeli • SportTV

Matthäus: Lipcsébe mehet Szoboszlai, de a Bayern is figyeli

2020. 11. 15. 17:49    
Olvasási idő: < 1 perc

Lothar Matthäus szerint Szoboszlai Dominikot minden európai élcsapat, így az összes fronton címvédő Bayern München is figyeli.

Az évek óta Magyarországon élő Lothar Matthäus a müncheni Abendzeitung kérésére véleményt formált a mieink Európa-bajnokságra jutásáról. Az egykori szövetségi kapitány „futballőrült” országként” jellemezte hazánkat, amikor pedig a kulcsjátékosokról kérdezték, így felelt: „Kettőt jól ismerünk a Bundesligából, a Lipcséből: a kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbant, ők biztos alapjai ennek a csapatnak. Mellettük ott van az Izland ellen a döntő gólt szerző Szoboszlai Dominik. Igazi gyémént, olyan típus, mint Kai Havertz. Magyarországon már a nagy Puskás Ferenchez hasonlítják. Tényleg remek játékos, néha középen szervez, néha pedig a szélről akciózik. Januárban talán az RB Leipzighez igazol, de meggyőződésem, hogy minden európai topcsapat figyeli, így a Bayern München is.”

A jelenleg még a Salzburgban légióskodó Szoboszlait a közeljövőben alighanem még jobban figyelik majd a németek, hiszen a Nationalelf és a magyar válogatott egy csoportban szerepel majd a 2021-es Európa-bajnokságon.