Veszprém: sok hiányzóval is két pont a cél • SportTV

Veszprém: sok hiányzóval is két pont a cél

2020. 11. 18. 17:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar rekordbajnokot is „megviselte” a vírus, hét állandó csapattag hiányzik az Aalborg elleni idegenbeli BL-csatáról. Persze, ettől még csak a győzelem az elfogadható eredmény a Telekom számára.

Petar Nendics 25 góllal a veszprémiek legeredményesebb játékosa ebben a kiírásban (Fotó: Getty Images)

A dán együttes klubrekordként négy győzelemmel rajtolt, ám a következő két mérkőzését elvesztette. Némi „mentség”, hogy az ellenfél a két csúcskategóriás csapat, a Kiel és a Barcelona volt.
A veszprémi gárda öt mérkőzés után veretlen, 4 győzelemmel és a roppant értékes kieli döntetlennel.
A két gárda három éve ugyancsak a csoportkörben meccselt egymással – mindketten megnyerték hazai mérkőzésüket. Annak a két meccsnek Lékai Máté volt a legjobb magyarja, ő azonban „Covid-okokból” a nem játszók egyike.

A két klub házi gólkirálya közel jár egymáshoz eredményesség szempontjából, az aalborgi Jonas Samuelsson 26 találatnát jár, Petar Nenadics, a veszprémiek szerb klasszisa meg 25-nél (tegyük hozzá, eggyel kevesebb mérkőzésből).
David Davis, a Telekom edzője a klubhonlapnak nyilatkozott: „ Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az Aalborg kiváló csapat, fegyelmezett, kemény védekezéssel és okos támadással. A kapusuk nagyon jó, és taktikailag is rendben van az ellenfelünk. Boldog vagyok, mert láthatom hogyan játszik a csapatom idegenben, remek ellenfél ellen.”

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 18:30  Aalborg Handbold–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, másorvezető: Fazekas Erzséber, szakértő: Borsos Attila)

Cookie beállítások