Elképesztő decembere lesz a Sport TV nézőinek • SportTV

Elképesztő decembere lesz a Sport TV nézőinek

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 04. 12:41    
Olvasási idő: 3 perc

Alapesetben is erős tartalmakkal szoktunk készülni decemberre, de a férfi kézilabda BL Final4-jának decemberre halasztása extra különlegessé teszi 2020 utolsó hónapját, amely ezen kívül női kézilabda Eb-t, darts-vb-t, Bundesligát és NBA-rajtot is tartogat. És ők csak a habot jelentik a torta tetején.

Női kézilabda Európa-bajnokság (december 3-20.)

December 3-20. között Dánia ad otthont a női kézilabda Eb-nek. A magyar válogatott Svédországban egy győzelemmel és egy vereséggel melegített be a kontinensviadal előtt. Háfra Noémiék Koldingban kezdik el a tornát, az első csoportkörben sorrendben Horvátország, Szerbia és Hollandia legjobbjai ellen lépnek pályára. A kvartettből a legjobb három jut tovább a középdöntőbe, ahol a lengyel, német, norvég, román négyesből kapnak három ellenfelet. Az Eb utolsó napjaira Herningbe költözik majd Európa legjobb hat csapata. A Sport TV a 2020-as Eb-ről több mint negyven mérkőzést közvetít, a magyar érdekeltségű találkozók természetesen kiemelt figyelmet kapnak. Terveink szerint Méhes Gábor és Borsos Attila a helyosztókra a magyar válogatott után utazik, hogy a helyszínről, a ’’buborékból’’ közvetítsen.

Az első csoportkör magyar érdekeltségű mérkőzései:

Magyarország – Horvátország: december 4., péntek 17:30, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Magyarország – Szerbia: december 6., vasárnap 15:15, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Magyarország – Hollandia: december 8., kedd 20:00, Sport1 (kommentátor: Méhes Gábor)

Férfi kézilabda BL, Final4 (december 28-29.)

Az EHF úgy döntött, a koronavírushelyzet miatt nem rendezi meg a 2019-20-as férfi Bajnokok Ligája-szezon egyenes kieséses szakaszát, és az eredetileg május végére tervezett Final4-t december végére halasztja. Oda pedig a csoportkörben legjobban szereplő négy csapat kvalifikálja magát. Ennek köszönhetően a Telekom Veszprém is ott lesz Kölnben, akárcsak a THW Kiel, a PSG és a Barcelona. Azóta már sorsoltak is, tudjuk, hogy Lékai Mátéék a Kiellel kezdenek hétfőn, és bízunk abban, hogy kedden Barca-PSG meccs győztesével találkoznak, azaz ötödik alkalommal is BL-döntőbe jutnak. Onnan még egy lépés a hőn áhított trófea megszerzése.

A Sport TV december 28-án és december 29-én is 17:15-től közvetíti a kölni eseményeket.

December 28-án előbb a Barcelona-PSG, utóbb a Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzést.

December 29-én előbb a bronzmeccset majd a döntőt.

 

PDC-dartsvilágbajnokság (december 15-től január 3-ig)

Az senkit sem lep meg, hogy a világ legjobb dartsosai december végén Londonban, az Ally Pallyben (Alexandra Palace) randevúznak, és ezt a koronavírus sem írhatja át. A megszokottnál ugyan kevesebb néző lesz, a sör sem fogy majd a helyszínen, de a tévé előtt szurkolhatunk például a címvédő Peter Wrightnak vagy a világranglistát vezető Michael van Gerwennek, illetve a további kedvenceknek. Sőt, új rekordernek is tapsolhatunk: Steve Beaton zsinórban 30. vb-jére készül, amivel mostantól egyedüli csúcstartó lesz, eddig Phil Taylorral osztoztak az örökrangsor első helyén.

A PDC-darts vb-t december 15-től közvetíti a Sport TV.

Bundesliga

Decemberben sem áll meg az élet a német focipályákon, ugyanis a 2020-at lezáró hónapban négy Bundesliga-fordulót is láthat a közönség, sőt, közvetlenül karácsony előtt rendezik a Német Kupa második körét. A „legmagyarabb” topbajnokságban Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, az RB Leipzig továbbra is a Bayern Münchennel verseng a tabella első helyéért, a decembert 2 pont hátrányban kezdi a második helyen BL-címvédő mögött. Szurkolhatunk továbbá Sallai Rolandnak, Szalai Ádámnak és már Dárdai Pál fiának, Dárdai Mártonnak is, aki már két Bundesliga-meccsen is pályára lépett a Herthában.

A Bundesliga mérkőzéseit kizárólag a Sport TV közvetíti.

 

Lesz még sok más csemege:

Nem csupán ezt a négy rangos sorozatot közvetíti a Sport TV decemberben. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is szerepet kap, ahogyan a férfi kézilabda EHL-ben a Grundfos Tatabánya is. A labdarúgó Európa Ligából december 10-én jelenlegi terveink szerint a Sparta-Milan mérkőzés lesz a Sport2-n. December 22-én elkezdődik az NBA 2020-21-es szezonja, így a jól megszokott karácsonyi meccsdömping sem marad el majd december 25-én. Sőt, a labdarúgó CONCACAF Bajnokok Ligája is követhető lesz december 16-23. között a Sport TV-n, ebben Észak- és Közép-Amerika, valamint a karibi térség csapatai vesznek részt. Ez márciusban szakadt félbe, a sorozat a negyeddöntőktől folytatódik 3 amerikai (Atlanta United, Los Angeles FC, New York City FC), 3 mexikói (Club América, Cruz Azul, Tigres), egy hondurasi (Olimpia) és egy kanadai (Montreal Impact) részvételével.