A Szeged nagyon visszavágna a „kupaszerdán” • SportTV

A Szeged nagyon visszavágna a „kupaszerdán”

2020. 12. 09. 12:40    
Olvasási idő: 2 perc

A szerda a kupák napja kézilabdában is (újabban...). A klasszikus futball kupaszerdák után most kéziben is lehet válogatni a jobbnál jobb kupamérkőzésekből. Mi ma a két magyar résztvevőjű El- és BL-meccsen kívül a tavalyelőtti döntős mérkőzését választottuk a Bajnokok Ligájából.

A szegediek erősen készülnek a breszti csapásértz visszavágásra… (Fotó: pickhandball.hu)

GOG–TATABÁNYA

 Kedden kiválóan helytállt a Grundfos Tatabánya a gudmei sportcsarnokban, csak éppen a kulcspillanatokban a dánok bizonyultak jobbnak. A minimális különbség – 32–35 – arra enged következtetni, hogy a kék tigrisek szerdán is felvehetik a harcot az ezúttal ugyanabban a csarnokban „vendégből” hazai csapattá változó GOG-gal. Különösen, ha Juhéász Ádám újra ugyanolyan eredményes lesz, kedden 6 góllal ő bizonyult a tatabányaiak legeredményesebb játékosának, de a gólszerzésből Győri Mátyás (5), valamint Ancsin Gábor és Milos Bozovics (4-4) is derekasan kivette a részét. Ugyanakkor a védekezésben a „visszavágón” jobban kell ügyelni Mathias Gitselre, a fiatal, 21 éves jobbátlövő ugyanis kedden 11 gólt is szerzett, a mezőny legeredményesebb játékosaként.
Ami a D-csoport további csapatait illeti, az északmacedón Peliszter kedden fölényes 33–26-os győzelmet aratott az addig két meccs után hibátlan szlovén Trimo Trebje ellen, ezzel a Grundfost megverő GOG előtt már csak kevésbé rossz gólkülönbségével őrzi a csoport 2. helyét, igaz, egy meccsel kevesebbet játszva a dánoknál. A Tatabánya még pont nélküli, reméljük, csak szerda estig…

SZEGED–MESKOV BRESZT

Dmitrij Zsitnyikov újra a csatasorban  (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A szegedi gárda az év utolsó előtti BL-találkozóját játssza az újszegedi sportcsarnokban a fehérorióosz bajnok ellen. (Keddig az utolsónak hitték, má megérkezett az értes0tés az EHF-tól, hogy a címvédő Vardar elleni ugyancsak hazai meccset december 22-én pótolják.)
A Meskovval történetileg pozitív a kékek mérlege (ld. keretes statisztikánkat lejjebb), az összképet azonban rontja a legutóbbi találkozó, amelyet igencsak felfogatott csapattal 12–11-es félidei vezetés ellenére 26–24-re elvesztett Bresztben Carlos Pastor csapata. Nem mellesleg a fehéroroszoké az idény eddigi meglepetéscsapatainak egyike, az A-csoportban a 3. helyen áll 9 ponttal, a nagy favoritok egyikét a PSG-t három egységgel megelőzve (igaz, egy mérkőzéssel többet játszva).
A MOL-Pick egyelőre a vágyott minimálcéltól – a 6. hely „megcsípésével” a nyolcaddöntőbe jutás – elmaradva még a vesztett pontokat tekintve ugyan a 6. helyen áll, így égetően fontos a szerdán este mindkét pont otthon tartása, hiszen a kevesebb mérkőzés nem jelent automatikusan jobb végeredményt – az elmaradt meccseket ugyanis meg is kell nyerni, vagy pontot szerezni rajtuk…

A mai meccsel kapcsolatos hír, hogy két klasszis, Jonas Källman és Dmitrij Zsitnyikov is visszatérhet a csapatba, amely kettőzött motivációval küzd este: egyrészt vissza kell vágni a vereségért, másrést a kinti Covid-tesztek korrektségével is akadnak jogosnak tűnő kételyek…
Bízzunk a „sporttörténet erejében”: a szegediek eddig minden hazai mérkőzésüket megnyerték a Meskov ellen – ennek a szép sorozatnak folytatódnia kell, minden nehézség ellenére!

Kapcsolódó

SZEGED–MESKOV ÖRÖKMÉRLEG

Az összes  mérkőzésen: 7 mérkőzés–5 Szeged-győzelem–0 döntetlen–2 Meskov-győzelem/ 186–166-os gólkülönbség. Szegeden: 3–3–0–0 / 85–69. Az első mérkőzés: Pick Szeged­–KH Meskov Breszt 28–23 (14–10), BL-csoportmérkőzés, 2006. 10. 21. A legutóbbi mérkőzés: HK Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12), BL-csoportmérkőzés, 2020. 10. 22.

A Szeged-mérkőzés után afféle „levezetésképpen” megmutatjuk a Nantes–Motor Zaporizzsja összecsapást is a BL B („veszprémi”) csoportjából. A 2018-as döntős franciák egy mérkőzéssel kevesebből 2 ponttal vannak elmaradva a 6 pontos ukránoktól, hazai győzelem esetén helyet cserél a két együttes a táblázat 4. és 5. pozíciójában.

 

FÉRFI EHF EURÓPA-LIGA, csoportkör. D-csoport. Sport1 16:45 GOG–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István). BAJNOKOK LIGÁJA, A-csoport. Sport1 18:45 MOL-Pick Szeged–HK Meskov Breszt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); B-csoport. Sport1 20:45  HC Nantes–HK Motor Zaporizzsja (kommentátor: Haraszti Ádám,  műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)