Kobe Bryant ma 15 éve dobott 81 pontot a Toronto Raptors ellen • SportTV

Kobe Bryant ma 15 éve dobott 81 pontot a Toronto Raptors ellen

2021. 01. 22. 20:04    
Olvasási idő: 2 perc

Ki ne tudná, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt Kobe Bryant egyszer 81 pontot dobott egy NBA-meccsen. Még ma is hihetetlen, hogy a modern kosárlabdában ez sikerülhetett neki. Ez napra pontosan 15 évvel ezelőtt történt.

81 pont egy NBA-meccsen. Hihetetlen. (Fotó: twitter / @brkicks)

A Black Mamba 2006. január 22-én nagyon kegyetlenül elbánt a Toronto Raptors játékosaival. Elsősorban Jalen Rose-zal. 81 pontot szerzett a Lakers által 122-104-re megnyert meccsen. AZ NBA összevágta Bryant minden kosarát arról a meccsről, és ez bizony egy majdnem négy perces videó lett.

Ez is egy hasonló összeállítás:

Az első félidőben „csak 26” pontnál járt, a másodikban viszont belehúzott, és további 55-öt tett hozzá, így egymaga megnyerte 55-41-re a második félidőt a kanadaiak ellen. Ez a 81 pont minden idők második legjobb egyéni pontszáma az NBA-ben, és a legtöbb, amiről felvétel is készült. A legjobb teljesítmény Wilt Chamberlain nevéhez fűződik, aki 1962. március 2-án 100 pontig jutott. Az azonban egy másik világ, és egy másik NBA volt, amikor még nem közvetített minden meccset a tévé. Chamberlain karrierje során hatszor dobott legalább 70 pontot, megállíthatatlan volt, rajta kívül öten voltak képesek átlépni ezt a határt: Kobe Bryant 2006-ban (81 pont), David Thompson 1978-ban (73 pont), Elgin Baylor 1960-ban és David Robinson 1995-ben (71-71 pont) és Devin Booker 2017-ben (70 pont).

Ez a Lakers -Raptors az NBA történetének egyik ikonikus meccse Bryant parádéja miatt. Sokan élcelődtek Jalen Rose-zal a meccs után, hogy róla dobott 81-et Bryant. Erről konkrétan reklámot is készített az ESPN Kobe visszavonulása után:

Pedig valójában csak 18-at szerzett róla, mégis így égett be az emberek tudatába a dolog. A Raptors ugyanis 1-2-2-es zónában próbált védekezni, ami először működött is. Aztán jött a második félidő, amikor Bryant úgy dominált, mint egy gyerekmeccsen az a srác, aki egy normál gyűrűre is tud zsákolni, de most az alacsonyabb palánkra játszik a kicsikkel. És hogy ment-e a trash talk? Ugyan már,

Kobe Bryant a parádé közben egyetlenegy szót sem szólt az ellenfélhez!

Nem verte a mellét, nem cukkolt senkit, csak csinálta azt, amit a legjobban tudott, dobott és dobott. A Raptors gondolkozott is azon, hogy legalább kettőzzék, de tehetetlenek voltak vele szemben, inkább csak végignézték, ahogy ellenük íródik a történelem.

Jalen Rose ma is beszélt erről az ESPN-nek. Büszke arra, hogy ő lehetett a bogár a szélvédőn ezen a történelmi estén. Az egykori ellenfél először beszél erről az estéről Kobe Bryant tavalyi halála óta, és így teljesen más visszagondolni erre az estére. Fáj neki, hogy a korábbi évekkel ellentétben, most nem tud írni neki egy üzenetet, mert igazából köztük baráti volt a viszony.

Az NBA most más NBA-sztárokkal készített egy videót, amiben például Tim Duncan, Dirk Nowitzki és LeBron James mondja el, ők hogyan kapták a hírt arról a bizonyos 81 pontról.

Dwyane Wade egy étteremben tudta meg, hogy Kobe 71-nél jár, és bekapcsoltatta a tévét, hogy lássa a folytatást, Klay Thompson manapság is megnézi néha, Vince Carter először azt hitte, elírták az 51-et, LeBron James élőben nézte a meccset, és azt érezte előtte, Kobe most hetvenet fog dobni, Dirk Nowitzki egy meccs után, az öltözőben hallotta, ahol senki sem hitte el, Mike Bibby azt hitte, a testvére videójátékozás közben dobott 81-et a Lakers 24-esével, Damian Lillard úgy érzi, Kobe többet is dobhatott volna, Tim Duncan úgy vélte, elgépelést lát, amikor olvasta, Kyrie Irving még akkor sem hitte el a 81-et, amikor az összes kosarat megmutatták.

Tényleg hihetetlen volt…Ahogyan az is az, hogy jövő kedden, január 26-án lesz egy hete, hogy Kobe Bryant eltávozott közölünk.

A Sport1 aznap tiszteleg a Black Mamba előtt, és 17:30-kor bemutatja a ’Kobe Bryant: Az évek során’ című dokumentumfilmet, majd 23:15-kor meg lehet nézni Kobe Bryant búcsúmeccsét, amelyen 60 pontot dobott a Utah Jazz ellen.

Kobe Bryant most szombaton 20 órától (Sport1), az Alley-oopban is szóba kerül majd, az aktuális Toronto Raptorst pedig vasárnap 19 órától láthatjuk az Indiana Pacers ellen.