Dárdai kemény célt kapott a hosszabbításért • SportTV

Dárdai kemény célt kapott a hosszabbításért

2021. 01. 28. 10:45    
Olvasási idő: 2 perc

Lapinformációk szerint Dárdai Pál Hertha BSC-vel kötött szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint a tavasszal 1,5 pontos meccsenkénti átlagot kell hoznia ahhoz, hogy a 2021-2022-es idényben is ő legyen a csapat vezetőedzője.

A Kicker információi szerint nem magától értetődő, hogy a 2021-2022-es idényben is Dárdai Pál lesz a Hertha BSC vezetőedzője. Merthogy a minap aláírt szerződésében van egy pont, amit teljesítenie kell, hogy a következő szezont is vele a kispadon kezdje a gárda. És így már Dárdai azon hétfői megnyilvánulása is érthető, amit a szerződése 2022-es lejártával kapcsolatban mondott: „Egyelőre nem mennék olyan messzire. Jó munkát akarok végezni, aztán majd meglátjuk. Igen, most szép a helyzet, terveztünk valamit. De sajnos vicces ember is vagyok, arra is szükség van, hogy jól érezzem magam. Nem akarok sokat beszélni a szerződésem hosszáról. Ebben a fél évben teljesíteni akarok, úgy, hogy közben jól érzem magam”.

A szaklap úgy tudja, Dárdainak a hátralévő 16 fordulóban 24 pontot kell szereznie (ha úgy tetszik, a meccsenkénti pontátlagának el kell érnie az 1,5-et), hogy a szerződése az új évadra is érvényes legyen. A feladat első ránézésre nem könnyű, mert a Hertha az első 18 fordulóban 17 pontot gyűjtött. Dárdai elődje, Bruno Labbadia a Berlinben töltött időszaka, 27 bajnoki alatt 1,11 pontos átlagot ért el, míg a magyar szakember első herthás korszakában 1,34 pontot gyűjtött átlagban meccsenként.

Carsten Schmidt ügyvezető új alapokra akarja helyezni a Hertha működését, fontos szempont nála a teljesítmény-orientáció, és ebbe beleillik Dárdai megállapodásának záradéka is. Azt mindenképpen el akarta kerülni, hogy a magyar tréner opció nélkül csak június 30-ig érvényes szerződést kapjon, mert az az ő szemében béna kacsa állapot lett volna. Az előző sportigazgató, Michael Preetz is alighanem a teljesítménye miatt bukott el, hiszen Schmidt hivatali ideje 55. napján már el is köszönt a klubot korábban több szerepben csaknem negyed évszázadig szolgáló szakembertől.

Dárdai egyébként a tavasszal minden bizonnyal megelőzi a Hertha edzői örökranglistáján 157 mérkőzéssel a második helyen álló Jürgen Röbert (mindössze hat meccs után utoléri), és akkor már csak Helmut Kronsbein (212 találkozó) marad hátra. Az ő befogásához viszont kell majd még egy szerződés-hosszabbítás… Ha az összejön, Dárdai nem csupán futballistaként (286 bajnoki), de vezetőedzőként is klubrekorder lesz.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.