Sallai Roland is a klasszisok között • SportTV

Sallai Roland is a klasszisok között

2021. 01. 29. 08:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland is bekerült a Kicker rangsorában posztja, a támadó szélső középpályások legjobbjai közé. A Freiburg magyar válogatott játékosa a nemzeti klasszis minősítést érdemelte ki, összességében ő posztja 12. legjobbja a német élvonalban.

A Kicker félévzáró rangsorában a támadó szélső középpályások között is találunk kiemelt helyen magyar játékost. A kapusok között Gulácsi Péter, a középhátvédeknél Willi Orban érdemelte ki a nemzetközi klasszis titulust, míg ezen a poszton Sallai Roland került be a harmadik kategóriába, a nemzeti klasszisok közé. Az indoklás szerint: „Öt gól és négy gólpassz erős mutató. A huszonhárom éves játékos a gólveszélyességének köszönhetően éppen a fontos mérkőzéseken játszott döntő szerepet a freiburgi pontszerzésekben.”

Sallai a posztján a 12. helyen zárt, rajta kívül még Giovanni Reyna, Jadon Sancho (mindkettő Borussia Dortmund), Marcus Thuram (Mönchengladbach), Moussa Diaby (Leverkusen), Daniel Caligiuri (Augsburg), Serge Gnabry (Bayern München) és Doan Ricu (Bielefeld) került a nemzeti klasszisok közé. A nem az osztályzatokon, hanem a teljesítményen alapuló rangor első kategóriájába, a világklasszisok közé senki sem került be a támadó szélső középpályások közül, míg nemzetközi klasszis minősítést a listavezeő Kingsley Coman (Bayern München), Jonas Hofmann (Mönchengladbach), Vincenzo Grifo (Freiburg), Leon Bailey (Leverkusen) és Silas Wamangituka (VfB Stuttgart) került be.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.