Mindkét férfi BL-csapatunk a pályán • SportTV

Mindkét férfi BL-csapatunk a pályán

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 25. 12:04    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét férfi BL-csapatunk fellép csütörtökön – különböző célért. A Veszprém inkább csak a kötelességből, hiszen csoportbeli második helyét csak egyetlen ellenfél veszélyezteti, az is csak kevéssé. A Szegednek viszont a javításhoz kellene a listavezető, 2016-os BL-győztes (jaj, csak azt a kölni meccset tudnánk feledni!…) Kielce ellen, hogy a negyedik pozíció megszerzésére maradjon lehetősége.

Ligetvűri Patriok jó mérkőzést vár Zágrábban (Fotó: veszpremhandball.hu)

SZEGED–KIELCE

Igen kusza a helyzet az A-csoportba, főleg a jelentősen eltérő meccsszámok miatt. A vezető Kielce és a 4. Meskov Breszt például már 12 meccsen van túl, a második-harmadik Flensburgnak és PSG-nek csak 9-9 van. A Szegednek meg 10, és 2, illetve 5 ponttal van elmaradva a francia, illetve a német klassziscsapattól. A MOL-Picknek kegyetlen a hátralévő programja: még ha meg is kaphja esetleg az Elverium elleni elmaradt csata két ointját – vagy ha le tudják játszani a meccset, megveri a norvégokat – akkor is a csoportot vezető trió mindhárom tagjával meg kell mérkőznie, a Kielcével csütörtökön este, a Flensburggal vasárnap, a PSG-vel meg jövő csütörtökön Párizsban. (Nem mellesleg: az a csoportkör utolsó napja, ebbe a sűrűnél sűrűbb programba aligha lehet beilleszteni egy Elverum-meccset, meg persze az ellenfélnek is van a Szeged ellenin kívül még két mérkőzése)
Szóval, még a negyedik helyre való előre lépéshez is meg kell verni a lengyel bajnokot, amely eddigi három vereségét egyaránt idegenben szenvedte el: Flensburgban egy, Bresztben 5, Párizsban 11 góllal maradt alul.

A nagy szegedi „hármasugrás” teljesítéséhez nagy összefogásra lesz szükség (Fotó: pickhandball.hu)

A lengyelek ellen eddig elég harmatos a szegedi mérleg (ld. alant keretben). A két szegedi siker 2013-ban és 2015-ben született meg – éppen ideje lenne egy harmadiknak…
Azaz indul a MOL-Pick hármas akadálytúra. Sok szerencsét, kékek!

Kapcsolódó

SZEGED–KIELCE örökmérleg

Az összes mérkőzésen: 9 mérkőzés–2 Szeged-győzelem–0 döntetlen–7 Kielce-győzelem/ 245–258-as gólkülönbség. Szegeden: 4–2–0–2 / 110–111.
Az első mérkőzés: Pick Szeged–KS Vive Targi Kielce 26–25 (15–14), BL-nyolcaddöntő, 2013. 3. 17. A legutóbbi mérkőzés: Lomza Vive Kielce–MOL-Pick Szeged 26–23 (12–7), BL-csoportmérkőzés, 2020. 2. 23.

ZAGREB–VESZPRÉM

Két fordulóval a vége előtt öt pont a B-csoportban a magyar rekordbajnok előnye a harmadik Motorral szemben. Ha mindkét pontot elhozzák a horvát fővárosból, a  4. – nem mellesleg BL-védő – Kiel is csak pontszámban tudná befogni a veszprémieket, de az egymás elleni eredmény – egy-egy döntetlen és egy nagy különbségű hazai siker a Veszprém Arénában David Davis csapata felé billentené a mérleg nyelvét.
Az örökmérleg nagy veszprémi fölényt mutat, mi több, az utolsó zágrábi siker két nap híján 21 éve született, a horvát fővárosban. Azóta háromszor járt ott az „Építők” mindháromszor elhozta mindkét pontot. Most inkább csak gyakorló jellege van a találkozónak, hiszen nemcsak a vendégek pozíciója változhat kevéssé, hanem a hazaiak is visszavonhatatlanul utolsók maradnak, azaz jelen állás szerint a másik csoport győztesével, a Kielcével vagy a Flensburggal (esetleg a PSG-vel) mérkőznek meg a negyeddöntőbe jutásért.
„Jó mérkőzést várok a Zágráb ellen, hiszen ellenük mindig nehéz játszani, főleg a saját pályájukon. Ellenfelünknek új edzője van, ami egy kicsit bizonytalanná teszi a meccset, mivel nem nagyon tudjuk még, hogy milyen játékstílust fognak képviselni. Megpróbálunk a saját játékunkkal foglalkozni, és azt maximálisan megoldani” – mondta Ligetvári Patrik a veszprémi honlap szokásos nyilatkozatcsokrában.

Kapcsolódó

ZAGREB–VESZPRÉM örökmérleg

Az összes mérkőzésen: 13 mérkőzés–3 Zagreb-győzelem–1 döntetlen–9 Veszprém-győzelem/ 312–343-as gólkülönbség. Zágrábban: 6–3–0–3 / 143–139.
Az első mérkőzés: Badel Zagreb–Fotex Veszprém SE 30–18 (16–8), BL-csoportmérkőzés, 1995. 1. 24. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém KC–RK  Prvo plinarsko drustvo Zagreb 37–25 (18–12), BL-csoportmérkőzés, 2020. 9. 24.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 18:30 MOL-Pick Szeged–Lomza Vive Kielce (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 20:30 RK PPD Zagreb–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ági Kis András, szakértő: Pásztor István)