United-Milan: 11 év után vív újra rangadót a két sztárcsapat • SportTV

United-Milan: 11 év után vív újra rangadót a két sztárcsapat

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 10. 13:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A csapatnevek alapján simán Bajnokok Ligája-döntőnek is beillene a Manchester United–Milan találkozó, ám a csütörtöki meccsre az Európa-liga nyolcaddöntőjében kerül sor. Az angol és az olasz bajnokság jelenlegi második helyezettjének első összecsapását a Sport1 18 órától élőben közvetíti.

Bruno Fernandes, a United gólvágója. (Fotó: Getty Images)

A Manchester United eddig hússzor nyerte meg az angol bajnokságot, a Milan pedig tizennyolcszor ült az olasz futball trónján, a kilencvenes-kétezres években ketten együtt hat (Milan: 1990, 1994, 2003, 2007; MU: 1999, 2008) BL-győzelmet ünnepelhettek, valamint további öt döntőben vettek részt. Ennek a sikerkorszaknak köszönhetően tovább nőtt a két klub addig sem kicsi népszerűsége.

Két igazi sztárcsapatról van szó, amelyeknek rengetegen szurkolnak Magyarországon is.

Azonban az utóbbi évek nem pont úgy alakultak, ahogyan a szurkolók korábban megszokták kedvenceiktől. A Milan 10 éve, 2011-ben, a Manchester United pedig 2013-ban szerzett legutóbb bajnoki címet. A 2020-21-es szezonban a vörös ördögök és a rossonerók is visszaverekedték magukat a közvetlen hazai élmezőnybe, és pillanatnyilag mindketten városi riválisuk, a Manchester City, illetve az Internazionale mögött a második helyet foglalják el.

Az Európa-ligát 2017-ben megnyerő United a Bajnokok Ligájában kezdte a szezont, azonban a PSG és az RB Leipzig mögött harmadikként zárta a csoportját. Így került át az Európa-ligába, ahol a legjobb 32 között a Real Sociedadot búcsúztatta. A Milan eközben az El-ben az ősszel csoportelső volt, az egyenes kieséses szakaszban pedig a Crvena zvezdán jutott túl két döntetlent követően idegenben lőtt több góllal.

Ilyen előzmények után sorsolták össze a feleket az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Ebben a sorozatban még sohasem találkoztak, ellenben a BEK-ben és a BL-ben már 10-szer pályára léptek egymás ellen. Az örökmérleg kiegyenlített, mindketten ötször győzték le a riválist, az öt alkalomból négyszer a Milan jutott tovább a párharcból, legutóbb, 2010-ben azonban a United diadalmaskodott.

A 11. Manchester United–Milan mérkőzésre az Európa-ligában kerül sor, amit a Sport1 csütörtökön 18 órától élőben közvetít. A találkozó kommentátora Méhes Gábor lesz. A stúdióban Takács Rita műsorvezető munkáját Kemenes Szabolcs és Mészáros Ábel segíti szakértőként.

Manchester United–AC Milan: március 11., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor