Meccsrekord a rekordbajnokkal • SportTV

Meccsrekord a rekordbajnokkal

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 13. 10:14    
Olvasási idő: 2 perc

Eltérő beosztást kapott a BL-nyolcaddöntőben még szereplő három Bundesliga-csapat. A már a visszavágóját lejátszott (és továbbjutó) Dortmund és a még a meccs előtt álló Bundesliga címvédő-rekorder Bayern szombaton, a már kiesett és csak a hazai két frontra koncentráló Leipzig vasárnap játssza soros ligamérkőzését. Ezen kívül mutatunk még meccset a másodosztályból, szűk órás összefoglalót esetleges magyar résztvevőkkel és bónuszként este még egy török mérkőzést is, felvételről.

A Weder Lewandowski negyedik Kevenc ellenfele. A lengyel gólgyáros eddig 22 tétmeccsen 19-szer talált be a brémaiak kapujába (Fotó: Getty Images)

SANDHAUSEN–DÜSSELDORF

A két csapat közül a hazaiaknak ”ég jobban körmére” a helyzet, hiszen jelenleg kiesést jelentő helyen áll, viszont a hátránya nem olyan tetemes, hogy ne legyen miért küzdenie. Az osztályozós pozícióban lévő Osnabrück csak egy, a már bent maradó Braunschweig három ponttal áll jobban. Az egykori KEK-döntős Fortuna a „senki földjén”, de az első tízben foglal helyet, felfelé és lefelé is sok-sok pont választja el mind a feljutó helyektől, mind a kiesőzónától. A kvázi tétnélküliségnek persze lehet felszabadító hatása is, a csapat helyezésének megfelelően vegyes formában van, február elején hármas nyeretlen, a legutóbbi meccstrióban három veretlen 90 percen van túl.

WERDER–BAYERN

Ritka pillanat egy brémai játékos életében. Maximilian Eggesteint köszöntik a társak Münchenben a vezető gól eléréséért. A meccs aztán 1–1-es, meglepő eredménnyel zárult az Allianz Arenában (Fotó: Getty Images)

Amióta a Hamburg, az utolsó alapító tag három esztendeje kiesett a Bundesligából, jócskán átalakult a párosítások meccsszámának listája. A második évben felkerülő Bayern azóta is élvonalbeli, az alap0tók közül a Werder csak egyszer esett ki, de egy idényt követően azonnal visszajutott. Így  a rekordbajnok és a brémaiak csak két idényben nem küzdöttek meg egymással, azaz a szombaton következő 110. meccsük új ligarekord lesz. A társrekorderek közül a rekorder Bayerbeb szokás szerint hatalmas a nyomás, a győzelmi kényszer, hiszen a Lipcse kitartóan lohol a nyomában. A Werdert most nem fenyegeti a kiesőzóna közelsége, mint az elmúlt idények többségében.
A hazaiaktól hiányzik az ötsárgás eltiltását töltő Friedl, akinek a helyébe Moisander vagy Gross léphet. Füllkrug a hétközi, Bielefeldben bepótolt (győztes) meccsen ütést kapott, ezért nem játszhat.  A bajorok jobbhátvédproblémája továbbra is fennáll, ismét Süle a „kényszermegoldás” a hátvédsor jobb oldalán. Alabának is van ütésből származó nyoma, Boateng kisebb térdsérüléséből felépült. Ismét felvetődik a kérdés, Müller visszatérésével ki marad ki a Coman, Gnabry, Sané trióból.

A két élő találkozó között egy hosszabb összefoglaló következik a Mainz–Freiburg csatáról. Az előzetesek szerint könnyen lehet, hogy mindkét magyar válogatott támadó, Szalai Ádám és Sallai Roland is a kezdő tizenegyben kap helyet.

DORTMUND–HERTHA

Ezt a gólörömöt már a Hertha-játékosok is jól ismerik. Erling Haaland novemberben négyszer is bemutathatta Berlinben az 5–2-es vendéggyőzelemmel véget érő találálkozón (Fotó: Getty Images)

Dárdai Pál tudta, hogy sok nyugta nem lesz. Nagy nehezen megszerezte első győzelmét a csapattal, s most újra „nehézsúlyú” ellenféllel szemben kell csapatát vezetnie. A BVB a vátnél nehezebben érte el a várt sikert – immár negyeddöntős a Bajnokok Ligájában. Ám a bajnokságban csak Európa Konferencia-ligát érő helyen áll, az „igazi”, a BL-pozícióhoz képest négypontos hátrányban.  „Adu ásza”, a norvég ifjú gólvágó zseni, Haaland egyelőre fantasztikusan „termel”, hatalmas szakmai kihívás a semlegesítése. Kérdés, hogy a holtversenyben a mezőny harmadik legtöbb gólját kapó védelem hogy birkózik meg a feladattal.
Persze, a  BVB nem csupán a skandináv gólgyárosra támaszkodhat. Erősítést jelenthetne Reyna és Guerreiro visszatérése. Akanji már futóedzéseket is végezhet, de éppúgy nem bevethető (még) a fővárosiak ellen, mint Jadon Sancho.
A Hertha magyar mesterének a minél hatékonyabb védekezés megszervezése mellett az ellencsapásokra is gondolnia kell, így minden bizonnyal a gyorsabb Lukebakiót áll0tja a csaoatba a statikusabb Piatek helyett. Ugyanakkor a támadóbb felfogású Guenduzit felválthatja a jobb labdaszerző Ascacibarral. Radonjicsnak közelítőizom-problémái vannak, ha helyrejön, ő is bekerülhet a kezdőbe.

2. BUNDESLIGA, 25. forduló. Sport2 13:00 SV Sandhausen–Fortuna ’95 Düsseldorf (kommentátor: Méhes Gábor). BUNDESLIGA, 25. forduló. Sport2 15:30 SV Werder Bremen–FC Bayern München (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 17:30 1. FSV 05 Mainz–SC Freiburg (összefoglaló, felv., kommentátor: Gyulai Miklós); Sport2 18:30  BV Borussia 09 Dortmund–Hertha BSC (kommentátor: Faragó Richard)
SÜPERLIG, 30. forduló. Sport2 20:30  Kayserispor Kulübü–Galatasaray SK (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)