Goretzka nagyot dobott a Bayernen • SportTV

Goretzka nagyot dobott a Bayernen

2021. 03. 15. 16:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Robert Lewandowski árnyékában Leon Goretzka is egyre jobb formába lendül a Bayern Münchenben, az előző négy tétmeccsen 2 gól és 4 gólpassz a mérlege.

A Bayern München kapcsán természetesen újfent elő lehetne hozakodni Robert Lewandowskival, aki 268. német élvonalbeli találatával beérte a Bundesliga örök-góllövőlistájának második helyén Klaus Fischert, viszont mellette-mögötte egyre nehezebb nem észrevenni Leon Goretzka remek formáját. A 26 éves középpályás a Werder Bremen kapujába is betalált, így pedig elmondhatja magáról, hogy a legutóbbi három bajnokiján öt gólban volt benne közvetlenül: a Köln ellen három gólpasszal jelentkezett, míg a Werder előtt a Dortmundnak is beköszönt.

Előtte nem ment valami fényesen a csapatnak, a klub-vb-t megnyerte ugyan, de messze nem meggyőző teljesítménnyel, Goretzka közben koronavírusos lett, viszont az, hogy újra szépen „duruzsol” a Bayern-motor részben neki is köszönhető. Már a Frankfurt ellen csereként beszállva is tudott változtatni a csapat játékán (igaz, 0-2-t követően így sem szerzett pontot az együttes), azt követőn viszont négy tétmeccsen is kezdett (a három bajnoki mellett a Lazio elleni BL-odavágón), mindegyiken feliratkozott a kanadai táblázatra (2 gól, 4 gólpassz), a Bayern meg mindegyik találkozóján legalább két góllal diadalmaskodott.

„Nagyon agresszív a letámadásban, labdaszerzés után pedig gyorsan vált. A Kimmich, Goretzka kettős egyike a legjobbaknak, amit ismerek. Nem csupán idehaza, de a nemzetközi porondon is” – jelentette ki Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője.

Csak amíg Kimmich inkább mélységből építkezik, Goretzka sokkal inkább box-to-box játékosként fungál, akinek az előretörései dinamikusak, ráadásul játékban, futásban és harci szellemben sem vall szégyent. A 2020-2021-es idényben párharcai 57 százalékát megnyerte, ami karrierje 51 százalékos átlagát figyelembe véve különösen remek.

A Sport1-en 19:30-kor élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok a 25. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 25. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Serge Gnabry (Bayern München) a Werder Bremen ellen

0%

André Hahn (Augsburg) a Mönchengladbach ellen

0%

Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart) a Hoffenheim ellen

0%