LeBron James szerint is nagy üzlet a baseball: MLB-csapattulajdonos lett • SportTV

LeBron James szerint is nagy üzlet a baseball: MLB-csapattulajdonos lett

2021. 03. 17. 16:28    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA jelenlegi legfényesebb csillaga nagyon komoly üzleti portfólióval is rendelkezik évek óta. Páldául a Liverpool FC-ben is van résztulajdona, mostantól viszont tovább bővült a kör, az MLB-ben szereplő Boston Red Sox első színesbőrű résztulajdonosai lettek üzlettársával, Maverick Carterrel.

Vicces, ez a képe egy Cleveland Indians - Boston Red Sox meccsen készült. (Fotó: Getty Images)

A kulcs a Fenway Sports Groupon (FSG), azon az ügynökségen van, amelyben mostantól partnerként kap helyet LeBron James és Maverick Carter is, és ennek köszönhetően jutnak részesedéshez az anyacég leányvállalataiban, például a Boston Red Soxban is. James 2011 óta már 2 százalékos résztulajdonosa volt a Liverpool FC-nek, ami szintén nagy hír volt az üzlet megkötésekor. Soha nem fordult előtte elő a profi sport történetében, hogy egy pályája csúcsán lévő sportoló egy másik sportág sztárcsapatában legyen tulajdonos. Erre most rátesz egy lapáttal, hiszen egy másik Major Liga csapat tulajdonosi körébe került be úgy, hogy közben címvédő az NBA-ben, és részt vesz az MVP-címért folytatott versenyfutásban. Sőt, a Red Sox tulajdonosai között még soha nem volt színesbőrű befektető sem:

„Nagyon menő dolog, hogy a partneremmel, Maverickkel, mi leszünk az első két fekete tagja a franchise tulajdonosi körének. Azt hiszem, ez reményt és inspirációt adhat nekem és a hozzám hasonlóknak, hogy ez megvalósulhat” – nyilatkozta James az üzletről a Minnesota Timberwolves legyőzése után.

Egyébként a pályán sem tétlenkedett, újabb tripla-duplát hozott össze. Pályafutása során ez volt a 99. neki, ebben a szezonban pedig az ötödik. Jó hírünk van, a héten két Lakers-meccsen is megcsodálhatjuk majd a képességeit a Sport TV-n.

Jamesről tudni kell, hogy egyébként a Boston ősi riválisának számító New York Yankees szurkolója, de kevdveli természetesen a Cleveland Indians csapatát is (ahogyan az a képen is látszik), és 2020-ban a Los Angeles Dodgers bajnoki címéért szorított, eredményesen. NBA-csapatot is szeretne majd egyszer, de aktív NBA-játékosként nem lehet tulajdonrésze sem NBA-, sem WNBA-csapatban.

Visszatérve az eredeti üzletre: Az FSG-be 750 millió dollárral beszállt a RedBird Capital Partners is, amelynek köszönhetően tovább növelték az egyébként is tekintélyes cég vagyonát. A tervek szerint további sportklubok is célkeresztbe kerülnek majd. Az ügyletről elsőként író The Boston Globe szerint NFL, NHL, NBA, MLB és WNBA csapatokat, európai topklubot, e-sport, fogadási és adatelemző céget is tartalmaz a potenciális bevásárlólista.

Nem is rossz…

Azért is jó ez az üzlet, mert előre szólhatunk, hogy napok kérdése, és indul a 2021-es MLB-szezon, amit április elsejétől a Sport TV közvetíti.

A Trash Talkban továbbra is beszélünk MLB-ről és NBA-ről is, erről az üzletről is fogunk, és csütörtökön 18:30-kor kapcsolj a Sport1-re.

Az Alley-oop a Sport TV kizárólagos NBA-dedikált műsora, 19:30-kor lesz vasárnap a Sport2-n.

Élő NBA-közvetítések is lesznek szép számmal a héten:

Los Angeles Lakers – Charlotte Hornets: március 19., péntek 3:30, Sport1 (élő); 20 óra, Sport2 (ism)

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks: március 20., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Boston Celtics – Orlando Magic: március 21., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Forrás: The Boston Globe és ESPN

Cookie beállítások