A MOL-Pick „hármasugrásának” közepe • SportTV

A MOL-Pick „hármasugrásának” közepe

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 19. 09:23     perc

Ha létezik nehéz sorsolású szakasz a férfi kézilabda BL-ben, akkor az a MOL-Pick Szegedé a csoportkör utolsó három fordulójában. A Tisza-parti együttes előbb a vele akkor pontszámban holtversenyben álló Paris St.-Germaint fogadta – s aratott ellene bravúros fordítással nagy győzelmet – , három napra rá a német klassziscsapat, a Flensburg-Handewitt otthonában lép fel, jövő szombaton pedig a nyitó forduló vereségéért revansra vágyó csoportelső Barca Lassa otthonába látogat.

Szegeden szeptemberben mindkét félidőben 12-12 gólt szereztek a küzdő felek (Fotó: ehfcl.com)

Ha valaki csak a A-csoport táblázatának pillanatnyi állásából indul ki, azt gondolhatná, a szegediek sima győzelmet arathatnak a FlensArenában. Kilenc ponttal szereztek többet a német bajnokság jelenlegi második helyezettjénél, amely harcban áll a Bundesliga bajnoki címért is. Ám a kép sokkal árnyaltabb, ha hozzátesszük, hogy a magyar K&H Bank Liga ezüstérmese eddig kétszer lépett fel Flensburgban, de 2011-ben és 2018-ban is vereséget szenvedett.

A két csapat első mérkőzése 24–24-es döntetlennel végződött, ezt és az Aalborg elleni hazai ikszet bánhatja is a Szeged, mert ha ezek valamelyikén sikerült volna győznie, akkor egy esetleges flensburgi siker már a biztos csoportmásodik helyet jelentené. Carlos Pastor együttese legutóbbi vereségét a 2. fordulóban szenvedte el a BL-ben, Párizsban, azaz tízmérkőzéses veretlen sorozatot épített (8 győzelem és az említett két döntetlen).

Radivojevics 58 BL-góljából 11-et a Flensburg kapujába lőtt a szeptember 28-i első mérkőzésen (Fotó: MTI – Ujvári Sándor)

A mieink legjobb gólszerzője ebben az idényben a szerb Bogdan Radivojevics, aki 58 gólt szerzett a szeptemberi rajt óta, a vendéglátó  FH házi gólkirálya, a norvég Göran Sögaard Johannessen eggyel kevesebbszer talált a kapuba. Amúgy a németek keretének nem kevesebb mint 14 légiósa közül éppen a norvégok alkotják a legnagyobb kontingenst, négy játékossal.
A szegediektől viszont sajnos két légiós hiányzik, a régebben sérült Dmitrij „Gyima” Zsitnyikov – aki a jövő héten talán már újra a társakkal edzhet, és a pénteki edzésen bokasérülést szenvedő Luka Stepancic, akinek felépülése hosszabb időt vehet igénybe. Egyébként a PSG-t legyőző keret tagjai szállnak harcba a német sztárcsapattal. S ha belegondolunk, hogy az eddigi eddig a MOL-Picktől pontot elvevő csapatokkal az ellentétes párosításban a másik találkozót megnyerték a kékek, a PSG és az Aalborg mellé harmadikként a Flensburgot is képesek lehetnek beilleszteni a sorba…

Flensburg–Szeged örökmérleg

Összesen: 5 mérkőzés, 3 Flensburg-győzelem, 1 döntetlen, 1 Szeged-siker / 139–125-ös gólkülönbség. Ebből Flensburgban: 2–2–0–0 / 60–55
Az első mérkőzés: Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt 26–27 (12–9), BL-nyolcaddöntő, 2011. 3. 26.
A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt 24–24 (12–12), BL-csoportmérkőzés, 2019. 9. 28.

KÉZILABDA BL, csoportkör, 13. forduló. Sport2 18:45 SG Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged­ (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Pásztor István)