A Benfica halvány reménylángja

Sport TV avatar Sport TV 2020. 07. 14. 08:47     perc

A Benfica számára már csak halványan pislákol a remény lángja. Csak akkor védheti meg bajnoki címét, ha mindhárom hátralévő mérkőzését megnyeri és a vetélytárs Porto nem szerez kettő pontnál többet.

Franco Cervit ünneplik a társak a legutóbbi bajnokin Guimataesben győztes góljáért (Fotó: Getty Images)

A 32. forduló akadályát a Vitória Guimaraes jelenti az idény végéig meghosszabbított megbízású interim edző, Nélson Vérissimo legénysége számára. A fekete-fehérek elleni legutóbbi 9 bajnokit kivétel nélkül megnyerték a lisszaboni „sasok”, de hát sok más ellenféllel szembeni fényes mérleget sikerült már bepiszkolniuk ebben az idényben.
A hazai pálya ebben az idényben már nem bevehetetlen, a Fény Stadionjában legutóbbi 15 mérkőzéséből hármat is elvesztett a címvédő, ugyanakkor a Guimaraes ugyanennyi idegenbeli találkozójából ötször nyert és csak négy vereséget szenvedett.

Hazai pontvesztés esetén a Portónak a fordulózáró rangadón elégséges csupán egyetlen pontot otthon tartania a Sporting elleni rangadón a trónfosztáshoz. A vendégcsapat afféle „légüres térben” van, 7. helyén 5 ponttal van elmaradvaa Rio Ave-tól, de 4-gyel előzi meg a Moreirensét, azaz jelenlegi helye alóighanem megmarad az idény zárásáig. Ugyanezt nem szeretné a Benfica, de csak győzelemmel tehet ellene, utána meg sűrűn kell a híveinek imádkozniuk, hogy a rivális Porto legalább kétszer vesszen a hátralévő három meccsén. Ez az idénybeli 31 bajnokin eddig éppen ennyiszer fordult elő…

LIGA NOS, 32. forduló. Sport1  22:30 SL Benfica–Vitória FC Guimaraes (kommentátor: Bartha Zoltán)

Cookie beállítások