Vasziljevics lőtte tovább a címvédőt • SportTV

Vasziljevics lőtte tovább a címvédőt

2014. 09. 24. 19:13    
Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Kupa 3. fordulójában a címvédő Újpest Vasziljevics duplájával hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Haladást, így bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Az Újpest remek hangulatban várhatta a Haladás elleni Magyar Kupa-mérkőzést, hiszen a hétvégén legyőzte a legnagyobb riválisnak számító Ferencvárost. Ez meg is látszott a pályán, a lila-fehérek önbizalomtól duzzadva futballoztak, míg a szombathelyiek csak a védekezésre koncentráltak. A 22. percben Balogh Balázs bal oldali szögletére remekül érkezett Dusan Vasziljevics, akit hat méterről fejelt a bal alsó sarokba, Gyurján Márton ugyan kijött a kapujából, de aztán megtorpant, így nem volt esélye a hárításra. A szünet után átvette az irányítást a Haladás, ám a szombathelyiek képtelenek voltak megszerezni az egyenlítő gólt, az Újpest ellenben a 78. percben eldöntötte a mérkőzést. Gyors kontra végén Nego adott be laposan jobbról, középen pedig érkezett Vasziljevics, aki nyolc méterről lőtt higgadtan a kapuba.

A Nyíregyháza nem akart semmit a véletlenre bízni a harmadosztályú Kisvárda otthonában, és a 11. percre már kétgólos előnybe került Spitzmüller és Pákolicz közeli lövésével. A szünetben magabiztos vendégvezetéssel fordultak a csapatok, ekkor pedig kevesen hihették, hogy az NB I-es csapat búcsúzik, pedig így történt! Az 57. percben Boudard révén szépített a Várda, majd Erős is betalált. A 79. percben pedig fordított a hazai csapat, Brankovics kilépett egy passzal, elvitte Balogh mellett a labdát, és a kapuba lőtt

A játéknap alighanem legizgalmasabb mérkőzésére Vácon került sor. A harmadosztályú házigazda a 70. percben szerzett vezetést a NB I-es Kecskemét ellen, a vendégek azonban a 82. percben kiegyenlítettek, a 90.-ben pedig fordítottak, ám ezzel még nem volt vége. A ráadás pillanataiban büntetőhöz jutottak a váciak, Gulyás pedig nem hibázott, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Ráadásul ekkor már emberelőnyben játszottak a hazaiak, mert az esetnél Botka megkapta második sárga lapját is. Az emberfórt kíméletlenül kihasználta a Vác, előbb Pallagi, majd Nagy lőtt távolról a felső sarokba, aztán Gulyás második büntetőjét is értékesítette, így a Vác végül 5–2-re legyőzte a Kecskemétet, a 3. forduló egyik legnagyobb szenzációját szolgáltatva.

(Sport TV)

Magyar Kupa, 3. forduló

Újpest FC–Szombathelyi Haladás 2–0 (1–0)
Sajóbábony (megyei I.)–Diósgyőri VTK 1–4 (0–2)
Jászapáti (megyei I.)–MTK Budapest 0–9 (0–2)
Ajka (II.)–Soroksár (II.) 2–1 (0–1)
Salgótarján (III.)–Békéscsaba (II.) 1–3 (0–0)
Kisvárda (III.)–Nyíregyháza Spartacus 3–2 (0–2)
ESMTK (III.)–Ferencváros 0–3 (0–2)
Puskás Akadémia–DVSC-TEVA 0–2 (0–2)
Vác FC (III.)–Kecskeméti TE 5–2 (0–0, 2–2, 4–2) – hosszabbítás után
Mezőkövesd Zsóry FC (II.)–Győri ETO FC 1–2 (0–1)
Gyirmót (II.)–Kaposvári Rákóczi (II.) 1–0 (0–0)