Burányi Flóra kiesett Egerben • SportTV

Burányi Flóra kiesett Egerben

2015. 02. 20. 21:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Pénteken Egerben, az Eszterházy Károly Főiskola csarnokában megkezdődött a paralimpiai kvalifikációs judo Világkupa-verseny.

Az első napon egy magyar lépett tatamira, Burányi Flóra, aki az 57 kg-os súlycsoportban képviselte a színeinket. Flórára kemény ellenfél várt, ellenfele ugyanis az orosz Jelena Bogdanova volt, aki a 2013-es egri Európa-bajnokságon a 63 kg-osok mezőnyében ezüstérmet szerzett.
A találkozón Burányi egy pillanatnyi kihagyás következtében veszített, ráadásul kétszeresen balszerencsés volt, mivel legyőzője a következő mérkőzésén kikapott, a magyar sportoló nem folytathatta a vigaszágon sem a szereplést, és helyezetlenül zárt.
„Éreztem, hogy az orosz lány belép a lábam mögé, egy egyszerű mozdulattal kitérhettem volna előle, de én sajnos felemeltem a lábam, ellenfelem pedig ledöntött – mondta Burányi Flóra a meccs után. – Egy figyelmetlenség, rossz döntés miatt veszítettem. Nagyon bosszant, hogy ilyen hiba következtében szenvedtem vereséget.”
Szintén rossz hír a magyar válogatott szempontjából, hogy másik indulónk, Vincze Gábor sérülés miatt nem tud részt venni a Világkupa-versenyen a 81 kg-osok súlycsoportjának szombati küzdelmeiben. Sportolónk kézsérülés miatt kényszerül visszalépésre.