Döntőben a Tampa • SportTV

Döntőben a Tampa

2015. 05. 30. 10:25    
Olvasási idő: < 1 perc

A Tampa Bay bejutott az észak-amerikai profi jégkoronglia nagydöntőjébe, miután a Keleti-konferencia fináléjának hetedik meccsén 2–0-ra győzött a New York Rangers vendégeként, ezzel 4–3-ra megnyerte a párharcot.

Végig változatosan alakult a Rangers és a Lightning párviadala, a hazai pályán ritkán jelentett valós előnyt. Volt már szoros New York-i győzelem (az első mérkőzésen 2–1-re nyert az együttes), illetve kiélezett Tampa Bay-siker (a harmadik találkozón hosszabbítás után 6–5), idegenben fölényes, 6–2-es Lightning-diadal, majd szintén idegenben 5–1-es és 7–3-as Rangers-söprés is. A hét meccsből csak kétszer nyert a hazai csapat, az utolsó négy találkozóból azonban egyszer sem.
A hetedik összecsapás hosszan tartó gólcsendjét Alex Killron törte meg a harmadik harmad elején, amikor a kapu előterében belepiszkált egy korongba, ezzel vezetéshez juttatva a vendég Tampa Bay Lightningot.
Ezt követően a Rangers próbált egyenlíteni, de egy kontra végén Ondrej Palat végleg eldöntötte az amúgy kiegyenlítettnek tűnő mérkőzést (a hazaiak 22-szer, a vendégek 25-ször lőttek kapura), és ezzel a keleti főcsoportdöntő sorsát. A Tampa Bay 2–0-ra győzött, így 2004 után ismét nagydöntőt játszhat a Stanley-kupáért (akkor a fináléban 4–3-ra meg is nyerte a Calgary elleni párharcot).

Nyugaton közép-európai idő szerint éjjel rendezik az Anaheim–Chicago párharc hetedik meccsét, melyet élőben közvetítünk hajnali 2-től a Sport2-n!

NHL, RÁJÁTSZÁS
Keleti főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:
New York Rangers–Tampa Bay Lightning 0–2
A négy győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–4, a Tampa Bay javára.