Spanyol és délszláv elődöntő • SportTV

Spanyol és délszláv elődöntő

2016. 08. 12. 19:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Két spanyol és két „exjugoszláv” teniszező jutott a Los Cobos-i ATP 250-es torna elődöntőjébe, ahol egymással mérkőznek.

Négy spanyol versenyző is érdekelve volt a negyeddöntőben, és az ágak eloszlásának köszönhetően mind a négyen más nemzetiségű játékossal mérkőztek meg a továbbjutásért. A szabad kártyás Pablo Carreno Busta háromszettes küzdelemben győzte le a kolumbiai Santiago Giraldót, az első két játszma egyaránt rövidítésben dőlt el, a döntőt egy brékkel simán elvitte a hispán. A 7. kiemelt, korábban jóval magasabban is rangsorolt Nicolás Almagro hasonlóan szoros meccset vívott a Dusan Lajoviccsal, neki azonban nem sikerült győznie. A szerb fiú az első szettet 7:5-re nyerte meg, a másodikban a rövidítésben 5:5 után jobban koncentrált az utolsó két labdánál. A viadal első kiemeltje, Feliciano López két sima szettben múlta felül a veterán francia Julien Benneteau-t. Az egyetlen olyan párosításban, amelyben kiemeltek csatáztak, a 3.-ként rangsorolt horvát Ivo Karlovic (képünkön) – remek formában van mostanság a „szervagép toronydaru veterán” horvát – az első játszmát simán, két brékkel elbukta a 8. kiemelt Marcel Granollers-Pujollal szemben. A másodikban azonban koncentráltan teniszezett, elővette jobbik szervaformáját – persze, rövidítés lett a vége, amelyet sikerült a maga javára fordítania, Granollers úgy összeomlott a rövidítés elbukásától, hogy mindössze 27 perc alatt 6:1-re elveszítette a döntő szettet. Az elődöntőben a két spanyol és a két délszláv egymással mérkőzik, magyar idő szerint szombat hajnalban.

(Sport TV)

ATP 250-ES TORNA, Los Cobos. Egyes, negyeddöntő:

F. López (spanyol, 1. kiemelt)–J. Benneteau (francia) 6:3, 6:4
I. Karlovic (horvát, 3.)–M. Granollers-Pujol (spanyol, 8.) 2:6, 7:6(3), 6:1
D. Lajovics (szeb)–N. Almagro (spanyol, 7.) 7:5, 7:6(5)
P. Carreno Busta (spanyol)–S. Giraldo (kolumbiai) 6:7(4), 7:6(2), 6:3

Az elődöntő párosítása: Karlovic–Lajovics, F. López–Carreno Busta

Szombaton 5 órától élőben először a Karlovic–Lajovics, azt követően a F. López–Carreno Busta mérkőzést közvetítjük a Sport1 HD-n.