Újra törölték a Fury-Klicskót • SportTV

Újra törölték a Fury-Klicskót

2016. 09. 24. 08:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Elmarad az október 29-re Manchesterbe tervezett Tyson Fury-Vladimir Klicsko nehézsúlyú mérkőzés, mert a WBA és a WBO brit világbajnoka mentális betegséggel küzd.

Július 9. után október 29-én sem próbálhat meg visszavágni Tyson Furynak Vladimir Klicsko, a közelmúlt legnagyobb hatású nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoka. A júliusi meccset hivatalosan bokasérülés (de azért benne lehetett egy „apró” doppingvétség is) miatt lemondó Fury ezúttal „orvosi szempontból nem egészséges, nem tud küzdeni”, legalábbis csapata hivatalos közleménye szerint. Az orvosa által a Klicsko-csapatnak írt levelében az szerepel, hogy mentális betegséggel küzd, és belátható időn belül képtelen bokszolni. Azt már csak mi tesszük hozzá, lassan az is megkérdőjelezhető, akar-e egyáltalán valaha bokszolni? Addig is, a Fury-csapat kéri, hogy tartsák tiszteletben a döntést, és sem őt, sem családját ne háborgassák, továbbá adják meg neki az időt a teljes felépülésre…
Klicskóék azonban nem érték be ennyivel, és Vladimir ügyvédje, John Hornewer levelet írt a különböző felügyeleti testületeknek. Hivatalosan persze arról, hogy kéri, vizsgálják ki az esetet és informálják őket a folytatásról, gyakorlatilag viszont arról, hogy védence készen áll bokszolni, és ugan már, fosszák meg a WBA és a WBO övétől a velük a bolondját járató Furyt. Mert a brit nem csupán meccseket mondott le az elmúlt időszakban, de közös hivatalos programokat is.

(Sport TV)