Horvát este a rotterdami Ahoyban • SportTV

Horvát este a rotterdami Ahoyban

2017. 02. 14. 08:46    
Olvasási idő: 2 perc

Három kiemelt is pályára lép tévés meccsen a rotterdami ATP 500-as verseny első körének második versenynapján az Ahoy Sportcsarnok kemény pályáján. Két francia, az ifjú Lucas Pouille (8.) és a tapasztalt Jo-Wilfried Tsonga (6.) mellett bemutatkozik az elsőként rangsorolt, 2015-ös US Open-bajnok horvát Marin Cilic is.

A centerpálya hatmeccses programjából mind az öt egyes találkozót közvetítjük a Sport2-n. A nap egy veterán és egy ifjú összecsapásával kezdődik: a 33 esztendős német Philipp Kohlschreiber (a világranglistán 33.) a nála 11 esztendővel fiatalabb francia Lucas Pouille (vlr.: 17.) ellen szerepel, a két teniszező korábban ATP-viadalon nem találkozott egymással. Hasonlóan nincs még ATP-s eredménye a második párosítás két résztvevőjének sem. Ez már csak azért sem meglepetés, mert a szabad kártyával induló, húszéves hazai Tallon Griekspoornak (vlr.: 338) 0/0 a meccsmérlege, azaz ez lesz az első mérkőzése a Touron. Ellenfelének, a tapasztalt , 33 esztendős luxemburgi Gilles Müllernek (vlr.: 28.) meg a 379., ha nyerne, az lenne a jubileumi 200. győzelme. A harmadik találkozó két részvevője közt is megvan a nagy távolság, életkorban és világranglista-helyezésben, pénzdíjnyerésben egyaránt. A 32 éves francia Jo-Wilfried Tsonga (vlr.:14.), a verseny 6. kiemeltje egy újabb „nulla kilométeres” újonc szabad kártyással, a 18 esztendős görög Sztefanosz Cicipasszal mérkőzik. A Le Mans-i származású, Svájcban élő francia 19 319 787 dollárt teniszezett eddig össze, az athéni fiatalember 57 719-et.

Az este a horvátoké lesz az Ahoy Sportcsarnokban. Az első találkozót fél 8-kor az első kiemelt, világranglista-7. Marin Cilic (képünkön) játssza egy harmadik franciával, Benoit Paire-rel (vlr.: 42). Nekik már van közös ATP-múltjuk: 2013-ban a chennai torna negyeddöntőjében döntő szett, 7:5-re francia nyert, tavaly Marseille-ben fedett pályán az elődöntőben, Tokióban szabad téren az 1. fordulóban, egyaránt kemény talajon Cilic. Ugyanúgy három játszmában, azaz eddigi mindhárom találkozójuk döntő szettben dőlt csak el. A nap záró meccse két, egyformán 20 éves ifjú titáné: a horvát Borna Coric (vlr.: 61.) az orosz Karen Hacsanovval (vlr.: 48.) csap össze. További közös pontok a két fiatalemberben, hogy egymással még nem mérkőztek és egyazon városban van a bejelentett lakhelyük: történetesen Dubajban, az Arab Emírségekben…

Sport2 11:00-tól tenisz ATP 500, Rotterdam, első forduló (Kohlschreiber–Pouille, Griekspoor–Müller, Cicipasz–Tsonga – kommentátor Gyulai Miklós, szakkommentátor: Taróczy Balázs), 19:30-tól: Cilic–Paire, Coric–Hacsanov – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)