Két ismerőssel rajtol Rio • SportTV

Két ismerőssel rajtol Rio

2017. 02. 20. 08:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Újabb ATP 500-as tornát „indítunk útjára” ma késő este a Sport2-n: a Rio de Janeiró-i tornát, amelynek Nisikori Kej. Dominic Thiem – láthattuk őt játszani múlt héten Rotterdamban – , Pablo Cuevas, Pablo Carreno Busta a kiemelési sorrendje.

Az esztendő első jelentősebb salak pályás tornáját a hagyományokhoz híven Dél-Amerikában rendezik. A legfiatalabb versenyek egyike, a legelső, 2014-es kiírásban Rafael Nadal, másodjára tavalyelőtt David Ferrer – most is ott lesz a mezőnyben, 6. kiemeltként – , tavaly pedig Pablo Cuevas (képünkön) nyerte meg a tornát. Utóbbival, azaz a címvédővel kezdjük meg közvetítéssorozatunkat a versenyről, a 31 esztendős uruguayi versenyző (30. a jelenlegi világranglistán) a selejtezőből felkerülő, nála 7 évvel fiatalabb belga Artur De Greef (vlr.: 138.) ellen lép a riói vörös salakra. A két játékos korábban nem mérkőzött meg az ATP Touron
A második párosításban is egy ismertebb, a Sport TV-ben többször is látott versenyző, a 8. kiemeltként induló portugál Joao Sousa (vlr.: 39.) játszik egy kevésbé ismert teniszezővel, a dallamos nevű Roberto Carballes Baenával (vlr.: 132.), aki ugyancsak a „kvaliból” jutott a főtáblára. Ők egyszer már játszottak ATP-meccset, 2014-ben a casablancai, ugyancsak salakos torna 2. fordulójában a spanyol győzött úgy, hogy két ellentétes kimenetelű rövidített szett után a döntő játszmában 6:2-re nyert. Érdekesség, hogy korábban challenger versenyen kétszer is találkoztak, mindkétszer 2011-ben Spanyolországban, s mindkétszer a portugál győzött, szettveszteség nélkül.

Sport2 23.00-tól ATP 500-as tenisztorna, Rio de Janeiro, 1. forduló: De Greef–Cuevas, majd Carballes Baena–Joao Sousa (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Machán Róbert)