Nisikori és Thiem is beszáll • SportTV

Nisikori és Thiem is beszáll

2017. 02. 21. 08:31    
Olvasási idő: 2 perc

A Rio Open ATP 500-as tenisztorna második napján bemutatkozik a verseny első és második kiemeltje, a japán Nisikori Kej és az osztrák Dominic Thiem is.

A nap első találkozóján a világranglistán „szomszéd”, egymás után következő két versenyző lép pályára: a 85. brazil Thiago Monteiro és a 86. portugál Gastao Elias. ATP-versenyen még nem játszottak egymással, de challenger, illetve future tornákról már van három eredményük egymás ellen. 2010-ben egy brazil versenyen Thiago nyert három szettben, 2013-ban Sao Paulóban ugyanő két játszmában, a legutóbbin pedig Elias tavalyelőtt Santiago de Chilében, döntő szettes mérkőzésen. Tavaly mindketten indultak ezen a versenyen, Thiago szabad kártyásként az első körben döntő szettben legyőzte a 3. kiemelt Tsongát, majd a későbbi győztes Cuevastól kapott ki két játszmában. Gastao Eliasnak az első meccs volt az utolsó is, a kolumbiai Giraldótól kapott ki egy sima és egy rövidítéses szettben.

A nap második meccse az első kiemelté: a világranglista-6. Nisikori Kej a hazaiak egyik kedvencével, Thomaz Belluccival (vlr.: 76.) játszik. Egyetlen eddigi ATP Tour-meccsük is salakon volt, de GS-tornán: tavalyelőtt a Roland Garroson a japán a 2. fordulóban 7:5, 6:4, 6:4-re győzött. Előtte nyolc évvel, 2007-ben – Bellucci 20 esztendős volt akkor, Nisikori meg csak 18 – három 6:3-as szettet játszottak, de abból kettőt a brazil nyert meg Bogotában egy challenger versenyen. Tavaly a japán nem indult Rióban, a brazil meg az első körben esett ki, három szettben alulmaradva az ukrán Dolgopolovtól.

Az est záró meccsén (magyar idő szerint éjjel 1 tájban) „generációs” csata tanúi lehetünk: a szabad kártyával induló, 32 éves Janko Tipszarevics (vlr.: 96.) a 23 éves Dominic Thiemmel (vlr. 8.), a verseny második kiemeltjével mérkőzik. A szerb teniszező hosszú kihagyás után csak a legjobb százba tudott visszakerülni, a legígéretesebb fiatalok egyike, Thiem viszont tornát ugyan még nem nyert, de például tavaly Rióban is elődöntőig jutott, ám kikapott az argentin Pellától. Ők ketten korábban sem a Touron, sem egyéb versenyen nem találkoztak.

Sport2 20:00-tól ATP 500-as tenisztorna, Rio de Janeiro, 1. forduló (Monteiro–Elias, majd 23:00-tól: Nisikori–Bellucci és Tipszarevics–Thiem – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)

Fővárosiak csatája a KHL-ben

Két főváros reprezentánsainak összecsapásával indul a KHL rájátszása. A nyugati csoportelső moszkvai CSZKA – a legnagyobb múltú orosz klub – a finn országszékhely, Helsinki együttesével, a csoportnyolcadik Jokerittel találkozik. A bajnokság alapszakaszában egy-egy alkalommal mérkőztek meg egymással, s mindkétszer a finnek nyertek. Otthon 2–2 után, büntetőkkel, Moszkvában pedig 6–3-ra. Ez utóbbi találkozó hőse a finnek amerikai csatára, Brian O’Neill volt, aki egymaga háromszor talált a moszkvai kapuba. A 29 esztendős szélső az alapszakasz 55 meccsén 17 gólt szerzett, azaz találatainak több mint egyhatodát azon az egyetlen moszkvai találkozón érte el. A két csapat párharca – akárcsak a forduló összes párviadala – az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Sport2 18:00 CSZKA Moszkva–Jokerit Helsinki, KHL főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Balogh Tibor)