Brazil házi rangadó Rióban • SportTV

Brazil házi rangadó Rióban

2017. 02. 23. 08:58    
Olvasási idő: 2 perc

A Rio Open centerpályáján a Quadra Guga Kuertenen csütörtökön este fellép az itt mindig jól játszó ukrán Dolgopolov, a verseny idei felfedezettje, a spanyol Carballes Baena, a program pedig egy brazil házi rangadóval zárul.

Alekszandr Dolgopolov (a világranglistán 50.) a brazil közönség egyik külföldi kedvence. Nem csoda, hiszen három éve a döntőig jutott el, ahol csak Rafa Nadaltól kapott ki, a második játszmában rövidítésre kényszerítve a menorcai zsenit. Tavaly pedig szintén elment a negyeddöntőig, ám sérülés miatt nem tudott kiállni ugyancsak Nadal ellen. Idén is remekül kezdett, a 6. kiemelt David Ferrert búcsúztatta két 6:4-es szettben. Ellenfele Horacio Zeballos lesz (vlr.: 73.), az argentin versenyző eddigi két, időben kissé távoli mérkőzésükön egyaránt legyőzte az ukránt. Még 2009-ben (!) Szentpétervárott, tavaly pedig Los Cabosban, egyaránt kemény pályán, szettveszteség nélkül.

A második meccset egy szabad kártyás versenyző vívja egy selejtezőből a táblára jutóval. Előbbi, a 18 éves norvég Casper Ruud (vlr.: 208.) bő két hete még a budapesti challenger verseny elődöntőjében kétszer 6:0-ra kikapott Fucsovics Marcitól, Rióban viszont élni tudott a szabad kártyával és a hazai Dutra Silvát verte ki 6:3, 6:4-re. Ellenfele, Roberto Carballes Baena (vlr.: 132.) az ismert, 8. kiemelt Joao Sousát verte meg nagyon, mindössze négy játékot engedélyezve neki a két szettben. A két versenyző még nem meccselt egymással.

A záró meccsen brazil házi rangadóra kerül sor a 29 esztendős, tapasztalt, Sao Paulóban élő Thomaz Bellucci (vlr.: 76. – képünkön) hét évvel ifjabb, fortalezai születésű, de Rióban élő Thiago Monteiróval (vlr.: 85.). A „félig üres, félig tele pohár” esetben a brazilok annak örülhetnek, hogy mindenképpen lesz versenyzőjük a negyeddöntőben. Kettejük közül a nagyobb bravúrt kétségtelenül Bellucci jegyzi azzal, hogy az első körben a torna első kiemeltjét, Nisikori Kejt győzte le. Amúgy a pályán kívül is érdekes programja volt a napokban: Jamie Murray és Bruno Soares társaságában néhány órát eltöltöttek két brazil UFC-sztárral, José Aldóval és Monotouróval. Előbbi el is ment a teniszstadionba, kiszurkolni Bellucci sikerét Nisikori ellen. A két hazai teniszezőnek – akik egyébként együtt indulnak a tornán párosban – pro tour-meccse még nincs egymással.

Sport2 21:30-tól ATP 500-as tenisztorna, Rio de Janeiro, 2. forduló (Zeballos–Dolgopolov), majd 23:00-tól: Ruud–Carballes Baena és Bellucci–Thiago Monteiro – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)

A SZKA második győzelmére hajt

A KHL-rájátszás keleti csoportjában az 1. kiemelt, alapszakaszbajnok szentpétervári SZKA a főcsoport-8. podolszki Vityazt fogadja, három napon belüé másodszor. A favorit SZKA az első mérkőzést saját csarnokában a Gyedovij Dvorban úgy nyerte meg 3–1-re, hogy az első harmad végén Bjelov révén vezetést szerzett. Ezt még a második játékrész közepén Makejev kiegyenlítette, de Nyikita Guszev és a hazaiak egyik legeredményesebb támadója, Zsenya Dadonov még a harmad vége előtt kétgólosra növelte az előnyt, amely a meccs végéig már nem is változott. A 76:31-es lövési arány híven mutatja, melyik együttes játszott fölényben, a második találkozón aligha várható változás. Ha az SZKA ismét nyerni tud, kétgyőzelmes előnnyel utazhat a két podolszki találkozóra. (A párviadalok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.)

Sport2 18:00 SZKA Szankt-Petyeburg–Vityaz Podolszk, KHL főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: „KHL Pisti”, alias Kovács István)