Messi és Neymar nemkívánatos • SportTV

Messi és Neymar nemkívánatos

2017. 02. 28. 15:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A brit törvények értelmében Lionel Messi és Neymar jelenleg nem léphetne be a monarchia területére, így például a cardiffi BL-döntőt is kénytelenek lennének kihagyni.

Rendben, a PSG elleni idegenbeli 0–4 után még a negyeddöntő is messze van a Barcelona számára a Bajnokok Ligájában, de ha netán a fináléig eljutna az együttes, jelen állás szerint újabb nehézséggel kellene megküzdenie. A döntőt majd Cardiffban rendezik meg, és Nagy-Britannia jelenleg érvényben lévő bevándorlási törvénye kimondja, hogy aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, az nem léphet be a monarchia területére. Tavaly emiatt nem kapott vízumot Serge Aurier, a PSG játékosa, akivel szemben testi sértés (egy rendőr baját látta el) miatt zajlott eljárás.
A Barca baja, hogy jelenleg Lionel Messi és Neymar ellen is eljárás zajlik. „Képzeljék el, mi történne, ha nem engednék be őket az országba – fejtegette Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke. – Nagyon érdekes, hogy amíg az angol játékosok szabadon utazhatnak bárhova, addig más együttesek futballistái nem léphetnek be minden korlátozás nélkül a szigetországba. A szabad európai mozgással azért lényegesen könnyebb…”

(Sport TV)