The Power dupla erőpróbája • SportTV

The Power dupla erőpróbája

2017. 04. 20. 09:05    
Olvasási idő: 2 perc

Elképesztő küzdelem dúl a Premier League-ben a négy továbbjutó helyért. Nagyjából a címvédő, világelső Michael van Gerwen érezheti magát a playoff-négyben, a másik három helyért öten vívnak hatalmas harcot. Közülük az egyik a sportág örökös No 1-ja, Phil „The Power” Taylor, aki a belfasti 12. állomáson duplázik, csakúgy mint honfitársa Dave Chisnall.

Születésnaposa is lesz a belfasti fordulónak, a mezőny vice-doyenje, Raymond van Barneveld éppen csütörtökön ünnepli félszázadik születésnapját. „Jutalmul” a világelső, világbajnok, PL-éllovas honfitárs Michael van Gerwennel játszhat az ünnepi estén, akit egyedül ő tudott megverni eddig az idei sorozatban, Manchesterben 7–5-re. „Ez egy különleges születésnap lesz számomra és nagyon szeretném élvezni azt a napot. Michaellel fogok játszani és senkisem ronthatja el a születésnapomat. Rengeteg üdvözletet, jókívánságot kaptam és kapok, megpróbálok mindent megtenni azért, hogy jól játsszam, és végül nyerjek. Remélem, ismét meg tudom állítani. Megvertem Michaelt, Garyt, remiztem Peter Wrighttal, azaz öt pontot szereztem a világ három legjobbja ellen. Bárki megverhet bárkit ebben a ligában, de én előre nézek. Bent vagyok a négyben és remélem, el is érem a playoffot. Keményen dolgozom, de nagyon nehéz lesz, egyáltalán nem könnyű. James Wade két hete kétszer kikapott a születésnapján, remélem, velem nem történik meg ez” – nyilatkozta az ünnepelt.
Van Gerwen remizett Wrighttal múlt héten Liverpoolban, áma húsvéti hétvégén megnyerte az Europe Tour-versenyt Németországban, többek közt megverte Van Barneveldet is. Visszatekintve a manchesteri meccsre, MVG ezt mondta. „Fura dolgok is megtörténnek az életben. Megnyerhettem volna azt a meccset, de néha én is hibázom. Az emberek azt gondolják, egy robot vagyok, pedig én is ember vagyok. Minden alkalommal nyerni akarok, magamra kell koncentrálnom. Raymond fantasztikus volt azon a meccsen, néhány esélyt kihagytam akkor. De ez egy új hét, fantasztikus meccseket játszottam Németországban, tartani akarom az ottani formámat. Várom a születésnapi játékot Raymonddal, remélhetőleg szép ajándékot adok neki.”
Phil Taylor és Dave Chisnall is duplázik az estén, de csak előbbinek van reális esélye a négy közé kerülésre. „Ez nagy kihívás lesz, Gary és Dave is a legnagyobb játékosok közé tartozik, várom, hogy mi történik. Minden pont nagyon fontos mostanság és bárki képes a pontszerzésre. A közönség mindig nagyszerű Belfastban és remélem, szép estében részesítjük” – mondta a 16-szoros világbajnok.

Chizzy az est első meccsét vívja Adrian Lewisszal, aki a múlt héten a sorozat első kilenc nyilas játékát produkálta Van Barneveld ellen. „Nagyon nehéz meccs lesz. Úgy vélem, Dave jól játszott a múlt héten, balszerencsés volt, de Gary jól élt az esélyeivel. Most lehet, hogy 180-as rekordot döntünk Dave-vel, tavaly Belfastban dobtam egy kilenc nyilast, miért ne történhetne meg még egyszer. Ha meg tudtam csinálni már egyszer, megpróbálom megint. Nagyon jól megy mostanság, sokat dolgozom, sokat játszom, ez segíti az élességemet, és minden remekül megy” – így a kétszeres világbajnok.

A nap ötödik találkozóját a jelenleg a táblázat második helyén álló Peter Wright játssza a sorozat 2009-es bajnoka, James Wade ellen.

Sport1 20:00 Darts Premier League, 12. forduló, Belfast, TH SSE Arena (kommentátor: Fülöp „180” László, szakértő: Vereczkey Lajos)
A program:
Dave Chisnall–Adrian Lewis (összesített mérlegük: 14–1–12, a Premier League-ben: 2–1–3, az 1. fordulóban: 2–7)
Phil Taylor–Gary Anderson (öm.: 38–3–15, PL: 6–3–4, 1. f.: 6–6)
Peter Wright–James Wade (öm.: 14–0–14, PL: 3–0–1, 1. f.: 7–5)
Michael van Gerwen–Raymond van Barneveld (öm.: 27–1–17, PL: 6–1–4, 1. f.: 5–7)
Dave Chisnall–Phil Taylor (öm.: 8–0–23, PL: 1–0–3, 1. f.: 3–7)