A veretlen Korea ellen kell javítani • SportTV

A veretlen Korea ellen kell javítani

2017. 04. 25. 08:09    
Olvasási idő: 3 perc

Két forduló után nem kis meglepetésre Dél-Korea az egyetlen hibátlan csapat a kijevi divízió 1/A-vb mezőnyében. Ezt a csapatot kellene legyőznie a mieinknek, hogy megőrizzék feljutási esélyeiket.

LENGYELORSZÁG–KAZAHSZTÁN

A lengyelek eddigi két vereségükkel a hazai ukránok mellett az első számú kiesőjelöltté degradálták magukat, ám még náluk is nagyobb csalódást okozott (elsősorban szurkolóinak) a kazah válogatott. A mezőnyből elvileg kiemelkedő képességű exszovjet együttes közmeglepetésre kapott ki vasárnap Koreától, amellyel eljátszotta verhetetlenségének mítoszát is ebben a hatosban. Nyilván ettől mindenki úgy gondolkodik: ha az ázsiaiaknak sikerült, miért ne sikerülhetne nekünk is? Ha a lengyelek pontot vagy pontokat szereznének a nap nyitó találkozóján a még most is feljutóesélyes Kazahsztántól, az még nagyobb erőbedobásra ösztökélné a mögöttük játszó két együttest. Dél-Korea előtt nagyobbra tárná az esetleges továbbjutás kapuját, a mieinknek meg reményt adna arra, hogy egy vereséggel még átléphetnek ugyanazon a kapun.

MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA

A hétfői záró dudaszótól mintegy 17 órája van a magyar válogatottnak, hogy túltéve magát az osztrákok elleni 1–3 keserű csalódásán, összeszedje magát és bravúrt bemutatva legyőzze az eddig kettőből kettőt nyerő ázsiaiakat. Most el lehetne meditálni a furcsánál furcsább időrenden – a koreaiaknak például két napjuk volt-van a favorit kazahok legyőzésétől a mieink elleni kezdésig – , de felesleges. A feladat adva van és így van adva. A keddi mérkőzés pedig tényleg sorsdöntő. A mieink győzelme esetén teljesen összetömörödik a mezőny. Vereségünkkel viszont csupán egy győzelem három meccsből – még a kiesés fenyegető réme is megjelenik a horizonton. Amit a csapat eddig a két meccsen játékban produkált, az biztató. Ugyanakkor a félelmetesen gyors és roppant sokat korcsolyázó koreaiak ellen a koncentrációra, a helyzetek nagyobb fokú értékesítésére, a felesleges kiállítások elkerülésére és persze kapusbravúrokra (képünkön Rajna Miklós, csapatunk kapusa) is szüksége lenne a csapatnak, hogy győztesen kerüljön ki a várhatóan szikrázó küzdelemből.
A két együttes múltja a mieink sikerét vetítené előre. Eddigi 9 találkozónkból 7-et nyertek a mieink, 1-1 döntetlen és vereség mellett. Az a vereség azonban nagyon fájó volt, mert 2013-ban a hazai vb-n szenvedtük el, 4-4 után büntetőkkel és az volt az egyik akadálya az akkor is nagyon vágyott feljutásnak…



Sport1 12:15 Lengyelország–Kazahsztán jégkorong Divízió 1/A-vb-mérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő: Gebei Péter és Ladányi Balázs)
Sport1 15:15 Magyarország–Dél-Korea jégkorong Divízió 1/A-vb-mérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Gebei Péter és Ladányi Balázs)

Már a kiemeltek is beszállnak

A Rafa Nadal-centerpálya négy mérkőzésével jelentkezünk kedden is a Barcelona Open Banc Sabadell ATP 500-as tenisztornáról. Mind a négy találkozón kiemelt versenyző mérkőzik nem kiemelttel, immáron a 2. forduló keretében.
Az első találkozón a 4. kiemelt osztrák Dominic Thiem (a világranglistán 9.,) mérkőzik a hétfőn Jérémy Chardyt legyőző angol Kyle Edmunddal (vlr.: 41.). A két fiatal versenyző – 23, ill. 22 évesek – először mérkőzik meg a Touron. Másodikként a negy tehetség német Alexander „Sascha” Zverev (8. kiemelt, vlr.: 21.) küzd meg a rutinos, szintén már egyet nyerő Nicolás Almagróval (vlr.: 57.), ők szintén először meccselnek ATP-tornán. A harmadik meccs a sokkal szebb napokat látott David Ferreré (13. kiemelt. vlr.: 32.), a torna korábbi négyszeres döntőse – mindannyiszor Nadaltól kapott ki a fináléban – a dél-afrikai Kevin Andersonnal játszik. Kettejüké a leggazdagabb múlt a keddi négy tévés párosítás közül. 2012 és 2014 között ötször játszottak, ebből háromszor Ferrer győzött, legutóbb a három évvel ezelőtti Roland Garros nyolcaddöntőjében, négy játszmában. A nap záró találkozóján ismét hazai versenyző lép pályára, a 7. kiemelt Pablo Carreno Busta (7. kiemelt, vlr.: 20.), aki technikás, de szeszélyes olasz Andreas Seppivel (vlr.: 74.) mérkőzik. Korábbi egyetlen találkozójukat 2016-ban Umagban, szintén salakos pályán a spanyol nyerte meg, két, egyformán 6;4-es szettben.
Sport 2 11:00 Barcelona Open Banc Sabadell ATP 500-as torna, 2. forduló (Thiem–Edmund, A. Zverev–Almagro, Ferrer–Anderson, Seppi–Carreno Busta – kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)