Taylor a hetedik sikerrel búcsúzna • SportTV

Taylor a hetedik sikerrel búcsúzna

2017. 05. 18. 09:10    
Olvasási idő: 3 perc

Phil Taylor a tökéletes búcsút célozza meg. Utolsó Premier League-rájátszásában a célja a hetedik győzelem. Persze a másik három résztvevő, a címvédő Michael van Gerwen és a két skót, Gary Anderson és Peter Wright is a 250 ezer fontos pénzdíjjal járó győzelmet veszi célba.

Az 56 esztendős Phil Taylor már bejelentette 2018 eleji visszavonulását győzelemmel búcsúzna a legrangosabb sorozattól is. „The Power” megnyerte a PL első négy kiírását (2005–2008), majd diadalmaskodott 2010-ben és 2012-ben is, azaz már hat győzelemnél tart. Az első esztendők dominanciája óta kétszer is kikapott a döntőben, mindkétszer Van Gerwentől, így most a névadó Betway fogadási irodánál 11-szeres pénzt lehet nyerni az ő végső sikerével. Minden idők legeredményesebb dartsosa most Peter Wright ellen készül. „Egész évben arról álmodtam, hogy eljutok a playoffba, és most boldog vagyok. Persze szeretnék a végső győzelemig menetelni, hiszen semmi nyomás sincs rajtam” – mondta Taylor. „Peter egész évben remekelt eddig, de ez lesz az első elődöntője, s nem tudni, ez hogy hat majd rá. Az egész szezonban egyformán álltam a sorozathoz, azért megyek a rájátszásba, hogy élvezzem a játékot. Fantasztikus lenne, ha megnyerném a trófeát, tökéletes módja aPremier League-től való búcsúmnak.”
Taylorral ellentétben Peter Wrightnak ez lesz az első playoffja, az előző két kiírásban az ötödik helyen végzett. A skót azonban magabiztos, ebben az idényben már két versenyt nyert mg, közte első tévés viadalát, a márciusi UK Opent. „A közelmúltban már igen közel jártam a playoffhoz, ezúttal már bejutottam oda és most meg akarom nyerni a Premier League-et. Láttam ezeket a nagyszerű embereket, s most az egyik akarok lenni közülük. Ahhoz, hogy a top négyben Ohil, Michael és Gary mellett lehessek, kellett egy ilyen kiválóan sikerült szezon. Még mindig a tanulás időszakában vagyok, de sokat tanultam a győzelem tudományából, hogy legyőzhessem különösen Michaelt, mert ő az, aki ellen valamennyien szeretnénk nyerni” – nyilatkozta az extravagáns skót. „Hinned kell a lahetőségeiben, hogy amire képes vagy a gyakorlótáblánál, azt meg tudod csináéni a színpadon is eléene ugyanúgy, mint bárki más ellen a világon.”

Fotó: skysports.co.uk

Fotó: skysports.co.uk

A másik elődöntőben a januári vb-döntő – és két másik tévés verseny – fináléja ismétlődik meg a világ eső és második számú játékosa, Michael van Gerwen és Gary Anderson között. A PL jelenlegi címvédője a múlt héten Aberdeenben 7–4-re nyerte meg kettejük mérkőzését, és most arra készül, hogy harmadszor is megnyerje a versenysorozatot. „Eljött az idő a munkára” – mondta MVG, akinek roppant alacsony, 4/7 at oddsa a végső győzelemre. „Jól érzem magam. Jól játszottam, amikor végre kellett Gary ellen, s ezt kell tennem csütörtökön is. Tudják, mit kell tenniük, hogy legyőzzenek, az én dolgom, hogy nagyon jól játsszak és ezzel nyomást gyakoroljak rájuk. Négy jó játékos küzd a trófeáért, nem hagyhatsz nekik esélyt, mert ha az ujjadat nyújtod, a kezedet akarják. Újra el akarom nyerni a trófeát, különleges lenne számomra, ha ismét sikerülne.”

Anderson szintén harmadszor szeretne győzni 2011 és 2015 után, amikor sikerült neki elnyernie a serleget. „Jó lenne újra nyerni, s ha jól játszom, jó esélyem is van rá” – nyilatkozta Gary, aki a táblázaton ugyan a negyedik helyen zárt, de a tornaátlaga a második Van Gerwen mögött. „Mindenkit meg kell verned, akivel szembekerülsz és akkor a trófeával mehetsz el az éjszaka végén. Mindig is nehéz volt ez a verseny, de most Phil utoljára lesz itt, Peter először szerepel, Michael és én kétszer nyertünk, így mindannyian a végső sikerért küzdünk.”

A két elődöntőt 10, a finálét 11 megnyert legig játsszák.

Sport1 20:00 Darts Premier League, rájátszás, London, O2 Arena (kommentátor: Fülöp „180“ László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)
Az elődöntőben:
Michael van Gerwen–Gary Anderson (öm.: 27–2–14, PL: 6–2–2, az idei sorozatban: 6–6 és 7–4)
Peter Wright–Phil Taylor (öm.: 9–3–20, PL: 3–3–1, az idei sorozatban: 5–7 és 7–3)